logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Alias – het laatste uur, Eva Burgers

Alias Het laatste uur recensie

Eva Burgers maakt al een tijdje geweldig spannende thrillers voor een wat jongere doelgroep. Lezers die wel willen meekijken over de schouder van een rechercheur op zoek naar een dader, maar zonder al die technische prietpraat en bloederige details. En zo neemt zij je in dit boek voor het eerst mee naar Alias. Het Laatste Uur is namelijk het eerste deel uit een ongetwijfend succesvolle-serie-in-de-dop.

Eigenwijze rechercheur

Daar leer je Julia kennen, een rechercheur uit het team van Alias. Alias is een rechercheteam dat eigenlijk niet tot een bepaald politiedistrict hoort. Ze opereren zelfstandig, maar wel in samenwerking met de gangbare politietroepen. Tenminste… zolang als het nog duurt, want hoofd van de Alias-groep, Stella, wil het hele team opdoeken. Ze ziet de meerwaarde niet in van deze kudde losgeslagen rechercheurs. Want koppig en eigenwijs? Dat zijn ze zeker! Zo komt ze in Het Laatste Uur in aanraking met de moord op een meisje. Op datzelfde moment blijkt er een TBS-er met verlof te zijn geweest en gesignaleerd in de buurt van het park, waar het meisje gevonden is. Dat lijkt een gesloten zaak, toch?

Eigen houtje

Julia gaat meermaals buiten medeweten van haar bazen op onderzoek uit om de onschuld van de vermeende verdachte te bewijzen… en natuurlijk ook om de echte dader op te sporen. Ze is erg gedreven om de waarheid boven water te krijgen. Samen met haar trouwe collega Tom komt ze telkens weer in gesprek met onverwachte personen en komen ze telkens een stapje dichter bij de waarheid. Waar die hen ook mag brengen. Daarnaast heeft Julia natuurlijk ook haar problemen. Ze is bijvoorbeeld al een tijdje van haar partner weg en woont in het appartement aan zee van haar overleden vader, die het haar heeft nagelaten. Een geluk bij een ongeluk, maar het gemis van haar vader en het conflict met haar ex-partner Hans speelt natuurlijk ook parten bij het doorlopende onderzoek.


Ga direct naar Alias – Het Laatste Uur op BOL.com.

Recensie over Alias – Het Laatste Uur

Alias is een bijzonder rechercheteam met daarin een aantal bijzonder gedreven rechercheurs die net buiten het kader denken. Zo doen ze soms ook dingen die eigenlijk niet mogen, om nieuwe feiten en details boven water te krijgen. Het verhaal heeft een prettig tempo, met in ieder hoofdstuk wel weer een nieuwe ontwikkeling in het verhaal van Julia, of dat nu draait om haar privéleven of de zaak waaraan ze werkt. Natuurlijk worden sommige dingen uitgelegd, terwijl dat aan echte professionals niet uitgelegd had hoeven worden, maar hinderlijk is dat zeker niet. Met name Julia, maar ook Tom krijgen wat persoonlijke diepgang mee, je leert hen alvast een beetje kennen – hoewel er voor beiden nog heel wat te ontdekken valt.

Score: 8


Informatie

Titel: Alias – Het Laatste Uur
Auteur:
Uitgever: Pepper Books
Aantal pagina’s: 200
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 14 jaar
ISBN: 9789020608878
Prijs: 15 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.