logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Alex Kidd in Miracle World DX


Alex Kidd in Miracle World DX is een remake van een pak ‘m beet 35-jaar oude SEGA Master System-game. Het blokkerige en hoekige spel van weleer is opgepoetst en naar de grafische maatstaven van dit millennium getild… maar was dat genoeg? Voor fans van het oude spel is het een feest van herkenning, voor nieuwbakken spelers een fraai ogende platformgame.

Doel van Alex Kidd in Miracle World DX

In het spel Alex Kidd in Miracle World DX speel je Alex Kidd, die met de meest vreemde voorwerpen en voertuigen de strijd aangaat met de kwaadaardige Janken. Zo moet hij de inwoners van Radaxion zien te bevrijden. Nu, na al die jaren, is het jouw beurt om al vechtend je een weg te banen door deze hilarische en hectische wereld! Maar je tegenstanders zijn niet de enige uitdaging, want ook de parcours in deze platformgame bieden je meer dan genoeg uitdagingen! Het spel is namelijk genadeloos – bij iedere misstap kun je weer opnieuw beginnen.

Klassieker bij de tijd

Nu is de gamewereld natuurlijk gigantisch veranderd in de afgelopen 35 jaar. Er is veel meer mogelijk met consoles, maar ook met de bediening van je personages. De poppetjes zijn niet meer hoekig, bewegen niet meer houterig en de mogelijkheden van een acht-tal actieknoppen bieden meer mogelijkheden dan de een- of tweeknops joysticks van vroeger. Dat schept een enorme kloof tussen de manier van spelen van toen en nu. Grappig genoeg kun je wisselen tussen de moderne weergave en de klassieke versie met de R2-knop (maar… wie zou dat doen?), maar verder is het spel akelig dicht bij het origineel gebleven.

Missers

Toch zijn er een aantal spelelementen die nog altijd aanwezig zijn – en het spel onderuit halen. Zo worden verschillende boss-fights beslecht met Jan-Ken-Pon, ofwel Steen-Papier-Schaar. Tamelijk bizar, niet? Heb je het fout, kun je weer opnieuw beginnen! Ook de besturing is wat boggy. Je kunt rennen, springen en slaan, maar Alex Kidd reageerd lang niet zo snel als nieuwere platformhelden. Door het beperkte bereik van zijn stootaanval moet je bovendien heeeel dicht bij je vijanden komen… waarbij de kans op de dood binnen bereik is. Het is dus echt een behendigheidsspel met een groot gevoel voor timing. Twee uiterst frustrerende elementen, wanneer je ze me elkaar combineert!


Ga direct naar Alex Kidd in Miracle World DX op BOL.com.

Recensie over Alex Kidd in Miracle World DX

Alex Kidd heeft de tand des tijds prima overleefd, maar moet eigenlijk wel bekennen dat er leukere, spannendere en stoerdere games zijn die minder frustrerend zijn. Dit spel leunt zo sterk op behendigheid en timing, dat het vaak oneerlijk aanvoelt. Zeker de gevechten aangaan met steen-papier-schaar voelen niet echt fijn. Vooralsnog is het een leuke trip down memory lane voor iedereen die dit spel speelde op zijn SEGA, maar voor nieuwkomers zou ik hem niet aanraden.

Score: 5


Info

Alex Kidd in Miracle World DX
Uitgever: BigBen
Getest op: PS4
Genre: platform
Prijs: 35 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.