logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Alex, de jongen die koning zou worden

Alex is een jonge Britse scholier. Een beetje een loser, als je het mij vraagt – tenminste – hij is het dankbare slachtoffer van twee pestkoppen op zijn school. Samen met zijn vriend Bedder loopt hij daarop iedere dag weer richting het grote gevaar. Wanneer hij op een dag moet vluchten voor zijn pestkoppen, loopt hij een bouwterrein op. Daar ziet hij een zwaard, rechtop in de steen. Uit nieuwsgierigheid probeert hij het zwaard er uit te trekken. Vanaf dat moment veranderd zijn leven compleet.

Excalibur

Het zwaard in de steen blijkt geen goedkope kermisattractie te zijn, maar het echte oude zwaard van Koning Arthur: Excalibur! En hij vind het net op tijd, want de wereld dreigt in handen te vallen van de gemene Morgana, die diep onder de grond begraven was. Zijn daad trekt ook de aandacht van Merlijn de tovenaar, die een stuk jonger is geworden door de jaren heen. Hij wijst Alex op het feit dat de toekomst van de wereld in zijn handen rust. Best een verantwoordelijkheid voor zo’n ventje… hoe gaat hij daar mee om?

Teamwork

Dankzij het boek van zijn verdwenen vader weet Alex best goed wat hem te doen staat. Hij moet een team van ridders verzamelen. Het lukt hem om de pestkoppen: groot en sterk, voor zich te winnen. Samen gaan ze op pad om Morgana te stoppen, voor ze het kwaad verspreid over de hele wereld. Dat blijkt echter nog niet zo makkelijk, ieder vecht namelijk vooral voor zichzelf. Langzaam maar zeker groeien de vier kinderen steeds meer naar elkaar toe. Maar is dat genoeg om de wereld te redden?

Ga direct naar Alex, de jongen die koning zou worden op BOL.com.


Recensie over Alex, de jongen die koning zou worden

CooleSuggesties topper

Deze film ziet er misschien een beetje vreemd uit op de cover, maar is absoluut de moeite waard. Aan de hand van een boek worden de avonturen van Koning Arthur verteld, terwijl je een heel hip en trendy avonturenverhaal krijgt voorgeschoteld. De special effects zijn netjes verzorgd en misschien zelfs een beetje eng. Wees gewaarschuwd voor dit magische en vooral spannende avontuur!

Score: 9


Bekijk hier de trailer van Alex, de jongen die koning zou worden:

Informatie

Titel: Alex, de jongen die koning zou worden
Uitgever: 20th century fox
Tijdsduur: 120 minuten
Genre: avontuur.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.