logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Alcoholvrije Martini Floreale en Vibrante

martini floreale

Martini… shaken, not stirred. Hoeveel mannen zouden dat op die manier zetten, met zo’n starre stoere blik in de ogen? Meer dan je zou denken, waarschijnlijk 🙂 en dat kan nu nóg vaker, aangezien er een alcoholvrije Martini is verschenen. De nieuwe Martini Non-Alcoholic Vibrante* en Martini Non-Alcoholic Floreale* vormen daarmee een goed alternatief voor alcoholhoudende dranken. Net zo zomers, net zo fancy. De twee mixen vormen een lekkere basis voor een aperitief, maar zijn ook lekker op een zomerse avond of middag!

100% Natuurlijk

Een leuk detail is dat de Martini Non-Alcoholic* wordt gemaakt van dezelfde wijnen als degene waaruit ook de normale Martini vermouts zijn samengesteld. Gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten! De rode alcoholvrije Martini Vibrante en goudgele Floreale worden tijdens het productieproces ontdaan van alcohol en vervolgens geïnfuseerd met een selectie van kruiden en planten. Het resultaat is een smaakvol, alcoholvrij*, 100% natuurlijk en typisch Italiaans aperitief. Martini non-alcoholic Vibrante is de meest fruitige van de twee, met een ondertoon van Italiaans Bergamot. De Martini Floreale is zoeter en bloemiger, met een vleug kamille.

Zo serveer je Martini alcoholvrij

De beste manier om deze nieuwe dranken te serveren is om een ballonglas te vullen met ijs. Schenk hierover 75 ml tonic en 75 ml Martini Non-Alcoholic*. Als afwerking en extra smaakje maak je het aperitief af met een schijf sinaasappel. Wil je wat sterkers of houd je niet van die bittere toets? Vervang dan de tonic door Spa Rood of drink ‘m gewoon ‘on the rocks’!

Recepten met Martini Non-Alcoholic

Benieuwd wat je allemaal kunt maken met de nieuwe Martini Non-Alcoholic* Floreale en Martini Non-Alcoholic Vibrante? Wij hebben een paar leuke recepten voor je! Daarbij gebruiken we natuurlijk al de unieke smaak van de Martini-varianten als basis voor een paar geweldige alcoholvrije cocktails.

Recept: Apple Martini Floreale

 • 50 ml alcoholvrije Martini Floreale
 • 40 ml appelsap
 • 10 ml Orgeat suikerstroop

Shake alles over elkaar en schenk over een glas, gevuld met ijs. Garneer indien gewenst met een schijfje groene appel.

Recept: Dolce Verde

 • 50 ml Martini Floreale
 • 20 ml appelsap
 • 20 ml kokoswater
 • 10 ml komkommersap

Shake alle ingrediënten en schenk het in een wijnglas met ijs. Garneer met schijfjes appel, komkommer en munt.

Recept: Caffe Torino

 • 50 ml Martini Vibrante
 • 20 ml citroensap
 • 50 ml cold brew koffie
 • wat tonic

Shake de Martini non-alcoholic Vibrante, het citroensap en de koffie en schenk over een groot glas, gevuld met ijs. Top af met tonic. Voeg een schijfje citroen toe als garnering.

*LET OP: alcoholvrij wil niet zeggen dat er helemaal geen alcohol zit. In Martini Floreale en Vibrante zit bijvoorbeeld de wettelijk toegestane 0,5 % alcohol, waarbij het nog steeds alcoholvrij mag heten.

Martini non-alcoholic koop je bijvoorbeeld bij:


Recensie over Martini Non-Alcoholic

De nieuwe Martini alcoholvrij zorgen voor een geweldige manier om te genieten, zonder te vertrouwen op alcohol*. Martini Floreale en Martini Vibrante zijn al op smaak gebracht en daardoor nog makkelijker te schenken. Wat tonic of bruisend water erbij en je bent klaar! Puur is hij ook lekker, maar wel een stuk krachtiger.

Score: 8


Informatie

Martini alcoholvrij Floreale en Vibrante, Martini
Meer weten?
Prijs: 10.49 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. […] hapjes en drankjes. Denk aan een non-alcoholische cocktail, zoals de Vibrante Spritz. Een mix van MARTINI Vibrante, grapefruitsap en soda. Of kies voor de frisse Fiero Tonic, een mix van 50/50 Martini Fiero en […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.