logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Alcoholvrij het nieuwe jaar in!

Januari is een maand van goede voornemens. Telkens weer. Vaak dezelfde 😉 maar dat hoeft natuurlijk niet. En waarom zou je ook wachten tot het nieuwe jaar voor je begint met die goede plannen? Zo kun je nu al beginnen met het minderen van alcohol. Wij hebben namelijk een paar geweldige alternatieven voor je gespot die je net zo laten genieten, zonder een druppeltje alcohol. Start je Dry Januari alvast in stijl… en niet met een kater!

URB – alcoholvrije bubbels

URB is de nieuwe alcoholvrije drank met een unieke, onvergelijkbare nieuwe smaak. Een stel urbans op een trendy Amsterdamse daktuin vond het wel welletjes in hun zoektocht naar een volwassen, luxe drank die zich qua smaak en allure kan meten met de metropool van nu. URB bevat enkel natuurlijke ingrediënten, is vegan en heeft een laag suikergehalte. Er zijn drie spannende varianten URB Bubbles met ieder een verrassend eigen karakter. De coole mix van speciale kruiden, vruchten en een vleugje ‘Urban Magic’ is het verrassende resultaat. Niet te vergelijken met any other drink. Luxe bubbels in een fancy, moderne fles. Ga genietend het nieuwe jaar in!

Meer weten? Bezoek dan URB drinks.

Echte Dry Gin+Tonic 0.0%

Gin is hot en happening, maar het is wel een drankje waar een fraai percentage aan alcohol in verwerkt zit. Dat kan anders, vonden ze bij Gordons, en ze gingen vol overgave aan de slag om een alcoholvrije variant te ontwikkelen. Daarvoor gebruiken ze precies dezelfde ingrediënten als voor hun normale gin, maar door een ander productieproces blijft de alcohol achterwege. De smaak? Die verschilt nauwelijks van de originele Gordon’s London Dry Gin. En zo maak je jouw eigen Gin+Tonic, compleet alcoholvrij! Schenk daarvoor 50ml Gordons 0.0% in een glas met ijsklontjes en vul het aan met 150 ml. ijskoude tonic. Eventueel steek je een schijfje limoen in het glas voor een extra frisse touch (en voor de leuke uitstraling).

Gordon’s 0.0 % is vanaf nu verkrijgbaar in een fles van 70 cl voor een adviesprijs van 14,99 euro en is te vinden bij Gall&Gall.

Lyrisch over cocktails

De prachtig vormgegeven flessen van Lyre’s nemen verschillende dranken onder de loep en brengen ze opnieuw uit in een alcoholvrije variant. Denk daarbij aan rum, amaretto, whiskey en gin. De flessen zijn onder andere verkrijgbaar in Lyre’s American Malt, Dark Cane Spirit, White Cane Spirit, Amaretti and Dry Londen Spirit; in flessen van 70cl en 20cl. Het merk zal Nederland vast in een rap tempo veroveren, zeker omdat ze zo’n divers aanbod hebben aan alcoholvrije dranken. De bestaande trend van bewuster drinken sluit aan bij wat Lyre’s te bieden heeft doordat je naadloos kunt switchen tussen alcohol en non alcoholic.

Lyre’s alcoholvrije dranken zijn verkrijgbaar in flessen van 70 cl en 20 cl voor 24.95 euro bij Gall&Gall.

Mixen maar!

Zoek je eens wat anders om mee te mixen in je (alcoholvrije) gin? Kijk dan eens naar Ful Revive. Het heeft mondgevoel en de smaak van een frisdrank. Zonder de loze calorieën, cafeïne of toegevoegde suikers en mét alle gezondheidsvoordelen van het vruchtensap en FUL® superfood. Dat superfood is ontwikkeld op basis van spirulina en andere microalgen. Het bevat een rijke mix aan antioxidanten, eiwitten, vitaminen en mineralen behoren ze tot de krachtigste voedingsbronnen op aarde… zonder de vieze smaak en visachtige geur van normaal zeewier of algen! Bovendien ziet het blauwe drankje er echt te gek uit in je cocktail.

Alcoholvrij bier

Toegegeven: Alcoholvrij bier heeft nog helemaal geen goede naam in Nederland. Het heeft ook een bar slechte start gemaakt met smaakvarianten die gewoon niet naar bier smaakten. Maar vergis je niet: goed alcoholvrij bier is echt lekker en hoeft helemaal niet anders te smaken dan ‘normaal’ bier! Wil je eens kennismaken met de mogelijkheden van deze biersoorten? Stap dan eens goed uit je comfortzone en haal een bierpakket in huis met verschillende biersoorten. Dan ontdek je ook meteen dat de alcoholvrije wereld meer is dan alleen de standaard variant en radlers…

Kijk eens naar de kant-en-klare pakketten met alcoholvrij bier van Beerwulf voor inspiratie!

Shaken… not stirred

Ah, met No Time To Die nog vers op ons netvlies gaat ons hart al meteen uit naar een Martini. Net als James Bond. Maar… we weten ook hoe alcohol de geest kan vertroebelen. Om scherp te blijven is het dus slim om te kiezen voor een alcoholvrije Martini! De nieuwe Martini alcoholvrij zorgen voor een geweldige manier om te genieten, zonder te vertrouwen op alcohol. De alcoholvrije Martini Floreale en Martini Vibrante zijn al op smaak gebracht en daardoor nog makkelijker te schenken. Wat tonic of bruisend water erbij en je bent klaar! Puur is hij ook lekker, maar wel een stuk krachtiger.

Je vind ook de alcoholvrije Martini-varianten bij Gall&Gall voor 9,98 euro per 75 cl.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.