logo-liggend-wit-donkerblauw

Hoe herken je een alcoholprobleem?

Het drinken van alcohol is legaal en voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld. Een wijntje of een biertje tijdens het diner of avondje uit is tegenwoordig niet meer weg te denken. En toch, ondanks dat het zo normaal is dat er regelmatig alcohol wordt gedronken, zijn er toch wel wat risico’s verbonden aan het drinken van alcohol. Het is namelijk verslavend. Het is dan ook niet voor niks dat een paar jaar geleden de minimale leeftijd voor het nuttigen van alcohol is verhoogd naar 18 jaar. Veel mensen hebben geen idee wanneer ze te veel drinken en wanneer ze een alcoholverslaving hebben. 

bier bierfles

Een van de meest voorkomende verslavingen

Alcoholisme is een van de meest voorkomende verslavingen. Het is soms lastig om een alcoholprobleem te herkennen, maar onbewust hebben meer mensen dan je denkt een verslaving aan alcohol. Ontkenning is de meest voorkomende reactie van een alcohol verslaafde wanneer iemand een vermoeden uitspreekt. Ze hebben het simpelweg gewoon niet door wat al die alcohol met hun lichaam en geest doet. Voor een groot deel van de mensen is het bespreekbaar maken van het probleem en hulp aanbieden een goede oplossing. Maar er zijn ook personen die er toch meer moeite mee hebben om te stoppen. Voor die groep kan het een oplossing zijn om zich te melden bij een afkickkliniek. Hier sta er niet alleen voor en krijg je professionele hulp om je verslaving aan alcohol op te lossen.

Een moeilijk en langdurig proces

Afkicken van alcohol doe je niet zomaar en het gebeurt ook zeker niet binnen een dag. Het is een lang en lastig proces van vallen en opstaan. Terugvallen horen erbij en dat geeft aan hoe moeilijk het is om voor eens en voor altijd te stoppen met alcohol drinken. Alcohol is iets waar je je hele leven nog mee in aanraking kan komen en de moeilijkste taak is om nee te blijven zeggen en verstandig te zijn. Er zullen genoeg verleiding komen, maar met de hulp van een afkickkliniek en alle handvatten die je vanuit daar mee krijgt wordt het je wat makkelijker gemaakt. Je leert er mee omgaan dat jij een van de weinige zal zijn die geen bier of wijn drinkt. En wie weet dat jij bij mensen om je heen ook wel een probleem herkent en deze persoon kan helpen met zijn of haar alcoholverslaving.

~ Dit is een aangeleverd artikel of betreft een samenwerking ~

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.