logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Alcatel introduceert nieuwe smartphones en tablets voor de hele familie


De twee nieuwe Alcatel smartphones en een nieuwe tablet zijn een feit: de Alcatel 3L, de Alcatel 1S en de Alcatel 1T 7 WIFI. De nieuwe devices zijn uitgerust met door Artificial Intelligence (AI) aangedreven camera’s. Ze helpen je zo om elk gedenkwaardig moment gemakkelijk vast te leggen. Dankzij een zeer scherpe prijs is de nieuwste tablet een praktisch hulpmiddel voor de dagelijkse activiteiten van zowel ouders als kinderen.

Bekijk hier meer nieuws over de CES 2021!

Nieuwe Alcatel 3L: intelligente camera en verbeterde visuele ervaring

De Alcatel 3L richt zich op het leveren van een spectaculaire visuele ervaringen en een geweldige camera. De nieuwe betaalbare telefoon wordt geleverd met een door AI aangedreven, drievoudige camera aan de achterzijde, hiermee kun je in elke situatie kwaliteitsopnames maken. Het toestel beschikt over een 48 megapixel hoofdcamera voor hoge-resolutie foto’s, een 2 megapixel macrolens voor close-ups en een 2 megapixel dieptecamera voor artistieke bokeh. Dankzij de 4-in-1 big pixelsensor zou je duidelijke en heldere foto’s kunnen maken, zelfs bij weinig licht. Aan de voorzijde vind je een 8 megapixel camera met HDR-mogelijkheden met een Face Tracking-functie voor levendige portretten met gezichtsdetails. Dankzij AI-algoritmes kan de Alcatel 3L 22 verschillende scènes identificeren. Instellingen worden automatisch aangepast om perfecte foto’s in real time te maken.

De Alcatel 3L biedt een 6,52-inch 20:9 HD+ Display en een scherm-bodyratio van 88,5%. De telefoon is verder voorzien van een dubbel curved-edge 2,5D-glasontwerp en vier verschillende weergavemogelijkheden: oogcomfort, lezen, donker en zonlicht. Hierbij wordt de hoeveelheid schadelijk blauw licht verlaagd om jouw ogen te beschermen als je het toestel lang gebruiken. De leesmodus biedt een papierachtig monochroom scherm. Met de donkere modus is de hele interface op zwart te zetten en de zonlichtmodus verbetert de leesbaarheid bij sterk natuurlijk licht.

De Alcatel 3L is in selectieve markten uitgerust met een krachtige Octa-Core-processor, 4 GB RAM en 64 GB ROM en biedt zo een zeer soepele HD-streaming- en gaming-ervaring. Om gebruikers te helpen georganiseerd te blijven, is de telefoon voorzien van een Smart Album en een speciale Google Assistant-knop. De Smart Album-functie classificeert de foto’s van gebruikers in verschillende categorieën, terwijl de Google Assistant-knop gebruikers een eenvoudige mogelijkheid biedt om hun taken uit te voeren met een enkele druk op de knop of een gesproken opdracht. Tevens is de telefoon IP52 gecertificeerd en voldoende beschermd tegen stof en druppelend water. De Alcatel 3L zal in Jewelry Black en Jewelry Blue later dit jaar in Nederland beschikbaar zijn.

Alcatel 1S 2021: betaalbare telefoon met geweldige camera en display

De Alcatel is ontwikkeld voor het leveren van een geweldige visuele ervaring met een top-camera, maar ook met een lage prijs in gedachten. Deze smartphone is voorzien van drie camera’s aan de achterzijde. Dat zijn een 13 megapixel door AI aangedreven hoofdcamera, een 2 megapixel dieptelens en een 2 megapixel macrolens. De macrolens helpt gebruikers om close-upfoto’s te nemen, terwijl de 13 MP-hoofdcamera werkt met een PDAF-snelfocussysteem. Naast de camera’s aan de achterzijde biedt de voor HDR geschikte frontlens mogelijkheden om prachtige beelden vast te leggen zonder te worden beïnvloed door schaduw of fel licht. Dankzij AI-algoritmen past de camera de instellingen automatisch aan bij het nemen van foto’s. Filters worden in real time voorgesteld en de Face Tracking-functie helpt gebruikers om het perfecte portret te maken. Bovendien geeft de Best Shot-functie advies over het ideale frame voor een groep burst-foto’s.

De Alcatel 1S heeft een 6,52-inch 20:9 HD+ Display met een scherm-bodyratio van 88,5%. Om een ​​naadloze gebruikerservaring te bieden, kan het bedieningsgebied van het scherm worden aangepast aan een bepaalde grootte via de one handed modus. De Alcatel 1S ondersteunt ook verschillende behoeften en levensstijlen: met de splitscreen-modus kunnen gebruikers tegelijkertijd genieten van streaming, e-mailen, berichten versturen en chatten.

De Alcatel 1S draait op een energie-efficiënte Octa-Core processor, heeft 3 GB RAM en 32 GB ROM en is voorzien van een 4.000 mAh hoge-capaciteit-accu en een Smart Manager die de prestaties van het apparaat verbetert en de efficiëntie gedurende de hele dag optimaliseert. Daarnaast is ook de Alcatel 1S IP52 gecertificeerd en beschikbaar in Elegant Black en Twilight Blue. De smartphone zal later dit jaar leverbaar zijn in Nederland.

Alcatel 1T 7 WIFI – Krachtige tablet voor gezinnen

De Alcatel 1T 7 tablet is een betaalbare tablet voor elk gezin en gemaakt voor gebruikers van alle leeftijden. De tablet werkt op Android 11 (Go-editie) en is een apparaat met alleen wifi, efficiënte voeding en de mogelijkheid om meer gegevens op te slaan. De nieuwe tablet ondersteunt ook personal assistant-toepassingen zoals Assistant Go en Google Go. Stel gewoon een vraag of spreek een commando uit en de gebruiker krijgt handsfree assistentie.

De Alcatel 1T 7 wordt geleverd met een verbeterde Kids-modus met een kindvriendelijke user interface, nieuwe functies om de ogen te beschermen. Er is ook een reeks leermiddelen beschikbaar om kinderen een topklasse onderwijservaring te geven.

De tablet zal later dit jaar beschikbaar in Nederland komen in de kleuren Mint Green en Obsidian Black, met 16 GB aan opslagruimte.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.