logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Albert Heijn: Gezond brood wordt goedkoper

Albert Heijn lanceert vanaf volgende week een gloednieuw gezonder en duurzamer broodassortiment, dat bovendien scherper is geprijsd. Er is Nederlands graan gebruikt, het zoutgehalte is verder verlaagd, het aandeel volkorenbroden is gegroeid en meerdere prijzen zijn verlaagd. Je kunt deze nieuwe broden vanaf maandag in je Albert Heijn vinden, waar ze elke dag vers worden gebakken in de winkel.

Meer vezels, minder zout

Het broodassortiment is op een flink aantal onderdelen aangepast en verbeterd. Zo komt er meer volkorenbrood in het assortiment, waar meer vezels inzitten dan in witbrood. Alle Albert Heijn vloerbroden en 3 soorten Liefde & Passie-brood worden vanaf nu ook gemaakt met graan van Nederlandse bodem.

Daarnaast wordt er minder zout gebruikt in het nieuwe broodassortiment. Sinds 2018 past Albert Heijn dit stapsgewijs aan, zodat je er als klant zo min mogelijk van merkt (en toch steeds minder zout binnenkrijgt). Op die manier ontstaat er een gezonder leefpatroon zonder smaakverlies te ervaren. Vanaf volgende week worden voor 10 broden het zoutgehalte met nog eens 25% verlaagd. Ook aan de verpakking is gewerkt: de broodzakken zijn beter recyclebaar omdat er geen sticker meer op zit.

Brood is voor veel van onze klanten een vast onderdeel van de dagelijkse maaltijd. Veel mensen ontbijten graag met brood en iedere dag worden er miljoenen lunchboxen mee gevuld. Ik ben trots dat we hiermee weer een stap zetten op onze missie ‘Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen.

Constantijn Ninck Blok, directeur van merchandising & formats bij Albert Heijn

Lagere prijs

Zoals altijd bij Albert Heijn speelt betaalbaarheid een belangrijke rol, zeker voor producten van het eigen merk en in het bijzonder de scherp geprijsde Prijsfavorieten. Vanaf maandag zijn de populaire Les Pains-broden in prijs verlaagd van €2,79 naar €1,99.

Nieuw desembrood

Bij de bekende Liefde & Passie-broden introduceert Albert Heijn een desemlijn met de naam Uniek Desem. Deze broden zijn dankzij een speciaal rijsproces heerlijk mals met een stevige korst.

Alle vernieuwingen in het broodassortiment van Albert Heijn dragen bij aan een duurzamer en gezonder broodassortiment van de hoogste kwaliteit en met de lekkerste smaak.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.