logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Al jouw leugens, Rebacca Fleet

Al jouw leugens Rebecca Fleet

In het boek Al jouw leugens wordt je vanaf het begin meegetrokken in het leven van Alex. Wanneer Alex na een geslaagde zakelijke meeting in de pub naar huis loopt ervaart hij dat de laatste 100 meters naar huis anders voelt. Hij ziet een vreemde kleur licht en een andere geur. Wanneer hij verder loopt kan hij de geur thuisbrengen, er staat iets in brand. Even verder ziet hij brandweerwagend en hij begint te rennen. Het is zijn huis dat in brand staat, Nathalie, zijn vrouw, grijpt hem beet en hij ontdekt dat zijn dochter Jade nog binnen in het brandende huis is.

Jade

Een van de brandweermannen komt met Jade in zijn armen uit het huis lopen. Jade is er slecht aan toe maar ademt. Ze wordt naar het ziekenhuis gebracht. Jade ligt in coma en de arts raad Alex aan om naar zijn familie te gaan en zijn rust te pakken. Ze gaan nog tests doen bij Jade en zullen hem bellen als er verandering is. Alex en Nathalie besluiten in een hotel te verblijven dicht bij het ziekenhuis.

Nathalie en Alex

Tijdens de dagen na de brand is Alex zijn vertrouwen in Nathalie kwijt. Waarom heeft ze niet verder gezocht naar Jade toen het huis in brand stond? Het is dan niet haar eigen dochter en soms liep het niet zo lekker tussen die twee, maar Alex weet niet of hij haar dit kan vergeven. Als Jade bijgekomen is uit haar coma verteld ze aan haar vader dat ze de avond van de brand een man in huis heeft gezien. Nathalie ontekent dit. De twijfels van Alex over Nathalie’s eerlijkheid worden alleen maar groter. Hij gaat terug naar het huis op zoek naar antwoorden. Daar vindt hij een foto, dat is de start van een groot web aan leugens. Waarin het verhaal een wending krijgt waardoor niet Alex maar Nathalie en haar zus Sadie de hoofdrol krijgen.


Ga direct naar Al jouw leugens op BOL.com.

Recensie over Al jouw leugens

Het boek is vlot geschreven, vanaf pagina 1 wordt je mee het verhaal in getrokken en blijkt de brand niet zomaar een ongeluk te zijn. De hoofdstukken zijn steeds vanuit een ander personage geschreven. Dat maakt dat je als lezer meer weet dan de personages uit het boek. Langzaamaan kom je erachter wat de aanleiding is geweest voor die brand. Je moet gewoon door blijven lezen in dit zenuwslopende verhaal. Want hoe meer je te weten komt, des te spannender het wordt. In het laatste deel van het boek komen alle puzzelstukjes samen en geven een onverwacht einde.

Score: 8


Informatie

Titel: Al jouw leugens
Auteur:
Uitgever: boekerij
Aantal pagina’s: 368
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022587478
Prijs: 20.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Brigitte De Meersman avatar
    Brigitte De Meersman

    Goed geschreven maar wel iets te langdradig naar mijn mening. Het verhaal had in de helft van pagina s kunnen worden vertelt. Of ligt het aan de genre van haar boeken?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.