Boek recensie: Al die mooie vreemden, Elizabeth Klehfoth

al die mooie vreemden

Je zou Al die mooie vreemden kunnen omschrijven als een mix tussen Cruel Intentions en Gossip Girl, doorregen met een vleugje The Secret History. Het is een echte aanrader voor fans van YA-thrillers. Mijn interesse werd gewekt door de achterkant, waarin te lezen is dat er een verborgen mysterie is, dat wacht om te worden ontrafeld.

Kostschool

Het verhaal van Al die mooie vreemden speelt zich af in Knollwood Prep, een exclusief internaat in Engeland. Een internaat als dit voegt een gevoel van beklemming toe en functioneert bijna als een exclusieve samenleving met zijn eigen regels en wetten. De hoofdpersoon, Charlie Calloway, is een van de bevoorrechte leerlingen van dit internaat. Alles lijkt hem voor de wind te gaan. Aan het begin van het verhaal wordt ze uitgenodigd om lid te worden van het geheime genootschap van de school, De A’s, maar voor ze wordt toegelaten moet ze een reeks bijna onmogelijke uitdagingen uitvoeren. Terwijl ze probeert haar plaats in de maatschappij te veroveren, raakt ze ook verwikkeld in het geheim van de verdwijning van haar moeder tien jaar geleden. Terwijl ze de puntjes begint te verbinden, dreigen lang begraven geheimen te worden onthuld.

Tijdsprongen

Het plot wisselt heen en weer tussen Charlie in 2017 en haar moeder Grace in 2007. Meestal worden die sprongen goed en duidelijk weergegeven, maar voor het volgen van de verhaallijn, de rode draad, is het soms even schakelen. Het was interessant om het leven van haar moeder te zien ontrafelen terwijl Charlie begint te beseffen dat de gebeurtenissen uit het verleden en het heden met elkaar zijn verbonden. Persoonlijk vond ik de hoofdstukken met moeder Grace interessanter dan die vanuit Charlie’s perspectief. Misschien ook omdat Charlie niet erg sympathiek is en er veel tekortkomingen in haar karakter zitten. Door het boek heen maakt ze echter een flinke groei door, waardoor ze een stuk aardiger wordt.

Mysterieus

Naarmate het verhaal vordert, ontdek je ook meer over het mysterieuze plot. Het verleden en het heden blijken nauw met elkaar verweven, langzaam maar zeker kom je er achter wat er met Grace gebeurd is… maar niet wie er allemaal bij betrokken zijn. Dat blijft een raadsel tot alle eindjes bij elkaar komen, wat de drang om door te lezen wel zo groot maakt. De plotten komen wat langzaam op gang, om daarna in een rap tempo verder te ontwikkelen en misschien wel nog sneller tot een einde te komen.

Ga direct naar Al die mooie vreemden op BOL.com.


Recensie over Al die mooie vreemden

Als je van YA-thrillers houdt en zoekt naar mysterie en spanning, is dit een boek dat je zult waarderen. Het is een goed geschreven boek, waarbij het tempo oneerlijk verdeeld was. In het begin is het juist traag, terwijl het later in het boek bijna afgeraffeld wordt. Vooral de ontknoping vond ik niet prettig lezen, er zat te veel druk op. Desondanks wil je blijven doorlezen om te ontdekken wat er allemaal is gebeurd in het verleden – en wat er staat te gebeuren in het heden.

Score: 7


Informatie

Al die mooie vreemden,
Illustrator: nvt
Uitgever: Harper Collins, 480 pagina’s, paperback.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789402704037. Prijs: 17.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.