logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Airfryer kookboek


In veel huishoudens wordt de airfryer waarschijnlijk alleen maar gebruikt om frietjes en bittergarnituur te maken. Zo is het apparaat een paar jaar geleden ook aangekondigd, dus heel vreemd is dat niet. Maar wist je dat je ‘m kunt gebruiken als een bijzondere, supersnelle heteluchtoven? Dit Airfryer Kookboek laat je zien wat je er zoal mee kunt.

Je airfryer kopen

En eigenlijk is de naam Airfryer best bijzonder, aangezien het een productnaam is die is aangenomen als aanduiding voor een compacte heteluchtfriteuse (ah, daar hebben we de frietjes weer!). Heb je nog geen airfryer, dan vertelt de schrijver je in het eerste hoofdstuk waar je op moet letten en wat de verschillen is. Je leest ook welke accessoires handig zijn. En tip: die hoeven natuurlijk niet van je merk airfryer te zijn. Een ovenschaal die past is al helemaal goed! Daarnaast vertelt hij je ook hoe je eten bereidt en wat je er beter niet mee kunt doen.

Kleine oven

Het is duidelijk dat je niet heel veel ruimte hebt in een airfryer. Het is dan ook niet vreemd dat je vooral kleine gerechten tegenkomt in dit kookboek, zoals kip, hamburgers en broodjes, maar ook taartjes en vegetarische ovengerechten passen perfect binnen het concept van de standaard airfryer. Koekjes, taarten, ovenschotels en makkelijke gerechten: voor alles is een passend recept. Het belangrijkste aan dit kookboek is echter dat je de basistechnieken leert ontdekken. Heb je die eenmaal onder de knie, dan kun je ieder ovenrecept zelf aanpassen om te gebruiken in die oh zo handige airfryer!

Makkelijk en snel een recept aanpassen naar de airfryer? Houd de oventemperatuur aan van een heteluchtoven (10-15% lager dan een normale oven) en hanteer 2/3 van de baktijd. Easy peasy!


Ga direct naar Airfryer Kookboek op BOL.com.

Recensie over Airfryer Kookboek

Gebruik jij de airfryer voornamelijk voor het bakken van frites en snacks? Dan moet je dit boek echt in huis halen. In het Airfryer kookboek vind je veel nieuwe mogelijkheden om met dit apparaat te proberen. Daarbij is het prijzenswaardig dat de airfryer ook zoveel mogelijk wordt gebruikt. Voor het recept van tarte tatin wordt zelfs de karamel in de airfryer gemaakt! Van snacks tot maaltijden, van vlees tot zoet en alles daar tussenin: dot boek zal je een nieuwe wereld van gemak laten ontdekken.

Score: 8


Informatie

Titel: Airfryer Kookboek
Auteur:
Uitgever: Good Cook
Aantal pagina’s: 144
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789461433060
Prijs: 19.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.