AIR, film over de samenwerking tussen Michael Jordan en de basketbaldivisie van Nike


AIR still 1

“AIR” is een film van de bekroonde regisseur Ben Affleck over de baanbrekende samenwerking tussen de toen nog jonge Michael Jordan en de pas opgerichte basketbaldivisie van Nike, dat met het merk Air Jordan een revolutie teweegbracht in de sportwereld en de hedendaagse cultuur. De aangrijpende film toont de riskante maar carrièrebepalende gok van een onconventioneel team, de compromisloze visie van een moeder die ziet dat haar zoon een immens talent heeft, en de basketballegende die de grootste aller tijden zou worden. “AIR” is vanaf 13 april 2023 in de Nederlandse bioscoop te zien.

Bekijk de trailer van AIR

Cast van AIR

Matt Damon speelt in “AIR” de onconventionele Nike-manager Sonny Vaccaro en Affleck vertolkt de rol van Phil Knight, mede-oprichter van Nike. Daarnaast zien we onder meer Jason Bateman als Rob Strasser, Chris Messina als David Falk, Matthew Maher als Peter Moore, Marlon Wayans als George Raveling, Chris Tucker als Howard White, Viola Davis als Deloris Jordan, Gustaf Skarsgård als Horst Dassler en Julius Tennon als James Jordan.

  • Sonny Vaccaro – Matt Damon
  • Phil Knight – Ben Affleck
  • Rob Stasser – Jason Bateman
  • David Falk – Chris Messina
  • Peter Moore – Matthew Maher
  • George Raveling – Marlon Wayans
  • Howard White – Chris Tucker
  • Deloris Jordan – Viola Davis
  • Horst Dassler – Gustaf Skarsgård
  • James Jordan – Julius Tennon

Films koop je online bij:

Over de makers

Dit is de eerste keer dat Affleck een speelfilm regisseert met Damon in de hoofdrol. Het scenario van “AIR” is van de hand van Alex Convery en de film wordt geproduceerd door David Ellison, Jesse Sisgold, Jon Weinbach, Ben Affleck, Matt Damon, Madison Ainley, Jeff Robinov, Peter Guber en Jason Michael Berman. Uitvoerend producenten zijn onder meer Dana Goldberg, Don Granger, Kevin Halloran, Michael Joe, Drew Vinton, John Graham, Peter E. Strauss en Jordan Moldo.

“AIR” is een film van Amazon Studios, Skydance Sports, en Mandalay Pictures, en het eerste project van Affleck en Damon’s Artists Equity.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.