logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Aicha en de verloren taal, Fikry El Azzouzi

Aicha en de verloren taal neemt het fenomeen van de Toren van Babel en spiegelt dat ook op het dierenrijk. Volgens schrijver Fikry El Azzouzi konden lang geleden mensen en dieren met elkaar praten en leefden ze in harmonie met elkaar. Dat is natuurlijk allang niet meer zo, maar soms worden er mensen geboren die met één dier kunnen praten… met allerlei vreemde gevolgen van dien. De legende gaat dat er eens in de zoveel tijd een kind wordt geboren dat met álle dieren leert spreken. Iemand die een brug zal slaan tussen mens en dier, maar ook tussen dieren onderling. En dat meisje is geboren, onder de naam Aicha.

Magie en mythe

De Vlaamse schrijver Fikry El Azzouzi neemt je meer naar de oosterse wereld van mystiek en fabels, want djinns spelen een heel belangrijke rol in dit verhaal. Eigenlijk kun je dit verhaal zien als een poppenspel van de djinns; sommigen zijn namelijk voor deze ommekeer, anderen zijn absoluut tegen. Gelukkig kan Aicha rekenen op de steun van een heel machtige djinn, Milouda. Samen met haar hulp en de eerste twee dieren met wie ze spreekt, Ali Mus en Rocco Klauw, moet Aicha het hoofd boven water proberen te houden. En dat is makkelijker dan gezegd, want er wordt letterlijk jacht op haar gemaakt van iemand die (hoe bizar) ook met dieren lijkt te kunnen praten… tot je ontdekt dat die ‘persoon’ ook deels djinn blijkt te zijn.


Ga direct naar Aicha en de verloren taal op BOL.com.

Recensie over Aicha en de verloren taal

Aicha en de verloren taal neemt je mee naar de wonderlijke Oosterse mystieke wereld van djinns en fabels, waar mensen en dieren met elkaar kunnen praten. Al die djinns brengen nog al wat namen en eigenschappen met zich mee. Het feit dat ze zonder problemen van gedaante kunnen veranderen, maakt het niet altijd even makkelijk om te volgen. Soms lijkt het dan ook alsof de schrijver een binnenweggetje heeft genomen om alles weer eenzelfde kant op te praten, wat soms een tikje makkelijk overkomt. De personages, waaronder de hoofdpersoon, worden niet echt diep uigewerktuitgewerkt. Het verhaal is dynamisch als je kijkt naar de plottwists, maar niet echt spannend geschreven. Het zweemt een beetje voort, net als de fabels en legenden van weleer.

Score: 6


Informatie

Titel: Aicha en de verloren taal
Auteur:
Illustrator: Trui Chielens
Uitgever: Querido
Aantal pagina’s: 124
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789045126265
Prijs: 16.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.