logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

AH zet bloemetjes buiten met Moestuintjesactie


ah moestuintjeDe lente is begonnen, een mooie tijd om weer aan de slag te gaan met moestuinieren. Daarom kan er vanaf maandag bij Albert Heijn gespaard worden voor moestuintjes, dit jaar ook met bloemen! Iedereen, groene vingers of niet, kan vol goede moed aan de slag want de AH Moestuintjesactie biedt meer hulp dan ooit met een Moestuintje-app, korte video’s op Appie Today en een boekje vol tips. I​VN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, helpt klanten om meer uit hun moestuintje te halen. Bijvoorbeeld op de AH Community, waar IVN Moestuinexperts 16 weken lang al hun kennis en ervaring inzetten om te helpen van alle AH-moestuintjes een succes te maken.

Alina, IVN moestuinexpert: ‘Ik vind het geweldig om mijn moestuinervaring met Nederland te delen. Dit jaar organiseren we 18 moestuincursussen in het hele land, voor wie nog meer wil ontdekken over moestuinieren. Ook gaan we op tour met een mobiele moestuin, waarin we meerdere fases laten zien van de plantjes en mini-moestuincursussen bij Albert Heijn-winkels geven.’

Nieuwe groenten, kruiden en bloemen

Klanten kunnen 20 verschillende moestuinplantjes sparen, waaronder een aantal nieuwe varianten zoals peultjes, dille, cavolo nero en paksoi. Ook nieuw zijn de bloemen: zonnebloem, goudsbloem, juffertje in het groen, phacelia en groot kaasjeskruid. Bloemen zijn niet alleen leuk om te kweken en naar te kijken, ze zorgen ook voor voedsel voor bijen en andere bestuivers en vergroten op die manier de kans op volgroeide kruiden en groenten.

Meer hulp met de verzamelbak, app en tuinhackjes op Appie Today

Om de kans op een succesvolle oogst te vergroten, is er dit jaar aandacht voor het maken van een moestuinplan. Dit plan bestaat uit het goed combineren van plantjes, want het succes van de oogst wordt mede hierdoor bepaald. ‘Voorbeeldtuintjes’ helpen bij het maken van de juiste combinaties. De nieuwe AH Moestuintje-app geeft tips, reminders en handige weetjes om het maximale uit je moestuintje te halen. Op de AH Community kun je terecht met al je moestuinvragen. IVN’ers zitten klaar om je te helpen met tips en meer informatie. En dan zijn er nog de zogenaamde ‘tuinhackjes’: korte video’s op Appie Today die moestuinieren makkelijker maken.

Over de spaaractie

De AH Moestuintjesactie loopt van 27 maart tot en met 16 april. Bij besteding van 15 euro ontvangen klanten een moestuinpotje. Daarnaast zijn er weer allemaal handige hulpmiddelen verkrijgbaar om het kweken en oogsten voor jong en oud succesvol en vooral leuk te maken, bijvoorbeeld de doorkijkbak waarmee je kunt zien hoe de plantjes onder de grond groeien en een bijenhotel, een nestgelegenheid voor bijen.

Vragen over de nieuwe AH moestuintjes? Kijk op de AH Community of AH Moestuintje.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.