logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

AGON by AOC lanceert nieuwe G4-monitoren: 24G4XE en 27G4XE


AGON by AOC heeft twee nieuwe modellen in de G4-lijn aangekondigd: de 24G4XE en 27G4XE. Deze gaming monitoren zijn uitgerust met Fast IPS-panelen van respectievelijk 23,8 inch (60,5 cm) en 27 inch (68,6 cm), en richten zich op fanatieke gamers die op zoek zijn naar hoge prestaties zonder een premium prijskaartje.

Uitbreiding van de G4-lijn

De G4-lijn, die eerder dit jaar werd geïntroduceerd, omvatte al modellen zoals de in hoogte verstelbare Full HD-modellen 24G4X en 27G4X, evenals de Q27G4X met QHD-resolutie. De nieuwe 24G4XE en 27G4XE voegen zich nu bij deze lijn als slankere alternatieven, met een standaardontwerp zonder extra details maar met behoud van hoge prestaties. Beide monitoren bieden een indrukwekkende verversingssnelheid van 180Hz en een reactietijd tot wel 1ms GtG, wat zorgt voor een vloeiende en responsieve gaming-ervaring.

Kenmerken en prestaties

De 24G4XE en 27G4XE zijn ideaal voor gamers die op zoek zijn naar wedstrijdniveau prestaties tegen een aantrekkelijke prijs. De monitoren zijn uitgerust met Full HD-resolutie (1920 x 1080) en bieden kristalheldere beelden dankzij een helderheid van 300 nits, een contrastverhouding van 1000:1, en HDR10-ondersteuning. Het driezijdig randloze ontwerp maakt ze bovendien perfect voor multi-monitor setups.

Ergonomie en veelzijdigheid

De nieuwe modellen zijn kantelbaar van -5° tot 23°, waardoor ze voldoen aan basis ergonomische behoeften. Daarnaast zijn ze compatibel met VESA-montage (100mm x 100mm), wat extra flexibiliteit biedt voor gebruikers die hun monitoren in hoogte en hoek willen aanpassen. De monitoren zijn uitgerust met Adaptive-Sync-technologie, die haperingen en onderbrekingen voorkomt bij variabele framerates, en bieden een intuïtief On-Screen Display-menu en AOC G-Menu-software voor het inschakelen van diverse gaming-functies zoals Smart Crosshair en Shadow Control.

Connectiviteit en multimedia

Voor een complete multimedia-ervaring beschikken de 24G4XE en 27G4XE over twee HDMI 2.0-poorten, een DisplayPort 1.4-poort en twee ingebouwde 2W-luidsprekers. Dit maakt de monitoren niet alleen geschikt voor gaming, maar ook voor diverse entertainmentdoeleinden en dagelijkse taken.

Prijzen en beschikbaarheid

De AOC GAMING 24G4XE en 27G4XE zijn nu verkrijgbaar voor respectievelijk € 159,00 en € 189,00. Beide monitoren worden geleverd met drie jaar garantie, waarmee AGON by AOC wederom zijn toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid bevestigt.

Met de lancering van de 24G4XE en 27G4XE breidt AGON by AOC zijn G4-lijn uit met betaalbare en krachtige opties die tegemoetkomen aan de behoeften van moderne gamers.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.