logo-liggend-wit-donkerblauw

Agenda: Wonderfeel 2023

Wonderfeel 2023 Datum: 21-7-2023 tot en met 23-7-2023
Locatie: buitenplaats Schaep en Burgh
Adres: ’s-Graveland (Route)
Prijs: vanaf 69 euro

Op de negende editie van zomerfestival Wonderfeel zijn er optredens van topmusici zoals Julien Libeer, Le Consort met Adèle Charvet, Elif Canfeza Gündüz, Cappella Amsterdam, Musica Sequenza, Maarten Engeltjes, Lucia Lucas, HEXAD, Nederlands Blazers Ensemble, Nabou Claerhout, Mary Lattimore en Youp van ’t Hek met het Matangi Quartet.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


Van 21 t/m 23 juli is Schaep en Burgh in ’s-Graveland tijdens Wonderfeel 2023 weer drie dagen lang het prachtige decor voor meer dan tachtig optredens. Tussen de eiken van de buitenplaats vinden het hele weekend concerten plaats: van barok tot minimal, van klassieke hits tot kersverse noten, met lijnen naar jazz, pop en niet-westerse muziek uitgevoerd door (inter)nationale musici van wereldklasse.

Topmusici

De Belgische toppianist Julien Libeer nodigt bevriende musici uit en speelt samen met onder meer de concertmeesters van de Wiener en de Berliner Philharmonikers Schuberts Forellenkwintet. Bariton Lucia Lucas & Ragazze Quartet brengen Schuberts Winterreise. Countertenor Maarten Engeltjes nodigt samen met zijn PRJCT Amsterdam sopraan Elizabeth Hetherington uit voor Pergolesi’s Stabat Mater. Met slechts een harp en loop-pedalen creëert de Amerikaanse Mary Lattimore betoverende droomlandschappen, reflecterend op de spirituele band tussen mens en natuur.

wonderfeel-2

Thema Turkije

Elke editie stelt Wonderfeel een land centraal. Dit jaar is dat, bij het honderdjarig bestaan van de republiek, Turkije met een programma samengesteld door gastcurator Efruz Çakırkaya. De directeur van Istanbul Music Festival selecteerde de beste Turkse klassieke musici om hun eigen verhaal te vertellen in muziek en in woord. Een verhaal, inmiddels ook gekleurd door de gebeurtenissen daar. Tot de selectie behoren het Nemeth Quartet, de jonge stercellist Jamal Aliyev, kemenche-speler Elif Canfezâ Gündüz, pianist Can Çakmur (Jong Artiest van het Jaar bij de prestigieuze ICMA-prijzen) en sopraan Aylin Sezer. Daarnaast vindt op vrijdag en zaterdag het vervolg plaats op de succesvolle Wonderfeelproductie They Have Waited Long Enough. waar in 2021 Griekse mythische vrouwen uit de schaduw stapten met een aan hen gewijde composities. Dit keer een Turkse editie met nieuwe opdrachtcomposities van Meriç Artaç, Aida Shirazi en Kate Moore voor sopraan Katharine Dain en een kleurrijk ensemble.

wonderfeel

Première Rise

Op zaterdag 22 juli vindt de première plaats van de ‘zelfhulpopera’ RISE. Sopraan en klassiek muziektheatermaakster Nienke Nasserian won dit voorjaar de Wonderfeel Keep an Eye Productieprijs die haar in staat stelde haar artistieke ideeën en ambities vorm te geven in deze nieuwe podiumproductie.

Verder kun je op het festival genieten van optredens van onder anderen het Wonderfeel Festival Orchestra, reflecties van Festivaldenker Eva Rovers en het programma Dichters onder de Boom, samengesteld door de Vlaamse dichteres Maud Vanhauwaert. En dan zijn er ook nog  yogasessies, kinderactiviteiten, food trucks en natuurlijk genoeg ruimte om tussen het groen aan een glas wijn te nippen.

Natuurmonumenten

Wonderfeel wordt georganiseerd in samenwerking met Natuurmonumenten en vindt plaats in de prachtige natuur van de buitenplaatsen Schaep en Burgh en Boekesteyn. De bezoekers dragen met de aanschaf van een ticket dan ook bij aan de instandhouding van de natuur van de ’s-Gravelandse buitenplaatsen.

Kaarten zijn te koop op www.wonderfeel.nl. Het festival wil kinderen op jonge leeftijd in contact brengen met (klassieke) muziek. Daarom is Wonderfeel voor jongeren t/m 18 jaar gratis toegankelijk. Deze gratis tickets zijn ook in de ticketshop voorhanden.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.