logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Agenda: Warme Winteravonden in DierenPark Amersfoort

Warme Winteravonden Datum: 27-12-2019 t/m 30-12-2019
Prijs: vanaf 13.50 euro
Adres: Barchman Wuytierslaan 224, Amersfoort (Route)

Deze kerstvakantie beleef je sprookjesachtige avonturen in DierenPark Amersfoort tijdens de Warme Winteravonden. “Vier avonden lang wordt ons dierenpark omgetoverd tot een extra sfeervol winterpark met duizenden lichtjes, de lekkerste hapjes en swingende livemuziek”, vertelt projectleider Hylke Steggerda. “Tussen 27 en 30 december sluiten we het jaar feestelijk af met onze bezoekers.” Op 4 januari kan je voor de dieren van DierenPark Amersfoort je kerstboom inleveren. Diezelfde dag zullen de bomen op verschillende momenten aan de dieren gegeven worden.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


De Amersfoortse dierentuin is deze vier dagen tussen kerst en oud en nieuw extra lang geopend. “Jong en oud worden tussen 16.00 en 20.00 uur ondergedompeld in een extra sfeervolle winterbeleving”, aldus de projectleider. “Denk aan een magisch verlicht park met een sleebaan, winterse lekkernijen bij de eetkraampjes en muziekoptredens. Een verhalenverteller neemt jonge dierenfans mee in een winters verhaal en wie langs de dierbewoners wandelt, kan zomaar sprookjesachtige illusies tegenkomen in het donker …”

Ook de rest van de kerstvakantie is het park winters aangekleed en valt er genoeg te beleven. “Bezoekers kunnen elke dag mee met een gratis rondleiding langs de dieren, waarbij een Gids winterse weetjes vertelt over de dierbewoners. Kleine avonturiers kunnen hun dierenkennis testen met een gratis speurtocht”, aldus Hylke. “Ook kun je de hele kerstvakantie van de sleebaan duiken.” Tijdens Warme Winteravonden van 27 t/m 30 december kunnen bezoekers tussen 16.00 en 20.00 uur voor € 13,50 naar binnen in DierenPark Amersfoort.

Glimmende kerstballen

Op 23 december werden de ringstaartmaki’s en stokstaartjes verrast met glimmende kerstballen in hun verblijf. “De dieren waren direct nieuwsgierig naar deze glanzende kerstversiering”, vertelt dierverzorger Thijs Zonnenberg. “In de kerstballen zat lekkers verstopt.”

De ringstaartmaki’s vonden een lekker lekkernij in de zilveren kerstballen. “Door dit te verstoppen in kerstballen, moeten deze halfaapjes hun creativiteit gebruiken om hun eten op te peuzelen”, vertelt de dierverzorger. “Ook de stokstaartjes gebruiken op die manier hun vindingrijkheid om het kerstdiner van smakelijke meelwormpjes op te sporen. Door het eten op een andere manier aan te bieden aan de dierbewoners, moeten zij al hun zintuigen inzetten.”

Lever je kerstboom in voor de dieren

Wat te doen met je kerstboom als de feestdagen voorbij zijn? De dieren in DierenPark Amersfoort weten hier wel raad mee. “Kom je op zaterdag 4 januari op bezoek, dan kun je je kerstboom inleveren voor de tijgers, bavianen, beer en olifanten in ons park”, vertelt woordvoerder Marije Allemekinders. Jouw onbehandelde kerstboom krijgt een tweede leven bij de dieren.

De kerstbomen zijn voor de dieren om mee te spelen en om hun nagels aan te slijpen. “Door deze kerstbomen aan te bieden in het verblijf van onze dierbewoners, stimuleren wij het natuurlijke gedrag van de dieren en worden zij lekker uitgedaagd”, vertelt Marije. “Bezoekers kunnen die dag bij binnenkomst de boom inleveren en ook meteen op verschillende momenten zien hoe de kerstbomen gegeven worden aan de dieren.”

Direct na binnenkomst kunnen bezoekers hun kerstbomen inleveren in het Amersfoortse dierenpark. “Deze bomen moeten onbehandeld zijn, zonder versieringen, spijkers of andere onnatuurlijke materialen. De dierverzorgers letten hier natuurlijk goed op voor zij deze aan de dieren geven”, aldus Marije. “Wij ontvangen het liefst ook bomen met kluit, mochten wij dan meer bomen binnenkrijgen dan wij kunnen geven aan de dieren, dan kijken wij of wij deze kunnen herplanten achter de schermen.” Als bedankje krijgen bezoekers per ingeleverde kerstboom een gratis warme drank of korting op de entreeprijs van DierenPark Amersfoort.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.