logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Agenda: Tulp Festival zet Amsterdam in bloei


Tulp Festival Amsterdam Datum: 01-04-2024 t/m 30-04-2024
Locatie: Stadhoudersplein
Adres: Amsterdam, Amsterdam (Route)

In april 2024 zet Tulp Festival Amsterdam de hoofdstad voor de tiende keer vol met tulpen! De jubileumeditie geeft kleur en glans aan de hoofdstad in het vroege voorjaar. Kuipen en schalen vol tulpen verlevendigen straten en pleinen, perken en parken, bruggen en tuinen. De start van het jaarlijkse Tulp Festival valt dit keer samen met het Paasweekend. Traditiegetrouw het weekend waarin Amsterdammers en bezoekers van de stad massaal ‘naar buiten’ gaan. En hoe mooi is het dat zij begroet worden met massa’s kleurrijke tulpen in de openbare ruimte en in tuinen van musea en hotels, onder het motto ‘een tulp voor iedere Amsterdammer’. Tulp Festival Amsterdam stuurt je de hele maand april op ontdekkingsreis langs tientallen locaties met in totaal meer dan honderdduizend tulpen. In buurttuinen, parken en tuinen van musea en hotels komt de vroege voorjaarsbloem in de loop van april tot bloei. Tulp Festival fleurt woonbuurten op en de fotogenieke tulp laat zich overal prachtig vereeuwigen.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


Tulpenroutes

Tulp Festival Amsterdam vindt in april 2024 voor de 10e keer plaats. Nieuwe locaties in Noord zijn onder andere bij het indrukwekkende nog te openen Maritim Hotel. Andere, vertrouwde, plekken in Noord zijn de IJpromenade bij Eye, de Van der Pekstraat, Buikslotermeerplein, Zonneplein en Mercuriusplein. Net als voorgaande jaren is er een rode loper vanaf het Damrak de stad in, via Dam, Rokin, De Munt en Vijzelstraat. Vrolijk stemmende tulpen zijn te bewonderen op het Koningsplein, Leidseplein en Max Euweplein. Een tulpenroute leidt je op het Museumplein langs de musea naar het Concertgebouw. Op een wandeling in Oud-West vind je de tulpen op de buurtpleinen, zoals het Mercatorplein langs Kwakersplein, Bellamyplein, Witte de Withplein, Van Limburg Stirumplein helemaal naar het Frederik Hendrikplantsoen. Verderop in Nieuw-West verwelkomen tulpen je op het Osdorpplein, Plein 40 – 45 en Lambertus Zijlplein. Een vertrouwde aanblik in april zijn de tulpen op het Gelderlandplein in Zuid en in Zuidoost worden de stations gemarkeerd met tulpen.

Tulpen in het Vondelpark

Ter gelegenheid van de tiende editie van Tulp Festival Amsterdam komen er plateaus met drijvende tulpen in de vijver in het Vondelpark, tegenover Idfa/Park Zuid. Ook op verschillende horecalocaties in het park word je met kleurrijke tulpen verwelkomd.

Tulpen in de volle grond

Veldjes met 500 bloeiende tulpen zien we in de loop van april 2024 op tien verschillende buurttuincomplexen. Buurtbewoners plantten in november gezamenlijk de gratis gekregen tulpenbollen in het kader van het tienjarig bestaan van Tulp Festival Amsterdam. Wandelaars in het Amsterdamse Bos en in de fraaie Botanische Tuin Zuidas worden getrakteerd op verschillende soorten tulpen. Uitbundige tulpenpresentaties zijn ook te bewonderen in de tuinen van het Rijksmuseum, in de historische tuin van Huis Willet-Holthuysen en in de tuinen van het Hilton Hotel aan de Apollolaan, en het Waldorf Astoria aan de Herengracht.


Deelnemers Tulp Festival 2023

Deze deelnemers zorgen voor de zichtbaarheid van de tulp in het Amsterdamse straatbeeld gedurende de maand april 2024 en zolang de tulp in de volle grond bloeit: Amsterdam Tulip Museum, Amsterdamse Bos, Beurs van Berlage, Bijlmer Stations, BIZ OV Kalverstraat en Heiligeweg (Koningsplein, Muntplein), BIZ Leidseplein, Botanische Tuin Zuidas, Compagnon, Cruise Port Amsterdam, De Bijenkorf, Doubletree by Hilton Amsterdam Centraal, Euronext, Eye Filmmuseum, Gelderlandplein, H’ART Museum, Hilton Amsterdam, Huis Willet-Holthuysen, iBulb, Maritim Hotel, Museumplein, Mövenpick, NEMO Science Museum, Ondernemersvereniging Vondelpark, Osdorpplein, Plein 40-45, Rederij Kooij, Rijksmuseum, Stadsdeel Centrum, Stadsdeel Nieuw West, Stadsdeel Noord, Stadsdeel West, UvA Roeterseiland Campus, Vondelpark, Waldorf Astoria Amsterdam, WFC Amsterdam.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.