logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Agenda: The Amsterdam Coffee Festival 2020

The Amsterdam Coffee Festival 2020 Datum: 13-3-2020 t/m 15-3-2020
Prijs: vanaf 15 euro
Adres: Pazzanistraat 33, Amsterdam (Route)

Tijdens de zevende editie van The Amsterdam Coffee Festival, van 13 t/m 15 maart, zullen weer 12.000+ liefhebbers naar de Westergas trekken. En er staat ze een onvergetelijk en cafeïnerijk weekend te wachten! Met speciale proeverijen, het kennismaken met de nieuwste merken en koffiegerelateerde trends, ambachtelijke workshops en demonstraties van ’s werelds beste barista’s. Dit voor alle koffieliefhebbers – professionals, foodies en creatievelingen in de Benelux – onmisbare festival biedt echter veel méér dan the very best of coffee. Want met een street food market, feestelijk vloeiende cocktails én mocktails, en de fijnste tunes van live dj’s en muzikanten, belooft dit weer een geweldig feest te worden. En mocht je nog twijfelen, we geven we je hierbij 5 onweerstaanbare redenen om te gaan.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


LET OP: in verband met de maatregelen die genomen worden tegen het corona virus, zullen veel agenda items t/m 31 maart niet doorgaan.

1. Hoe veel koffie durf jij aan?

Leer, proef en ervaar meer dan 200 koffies, inclusief kleine batches van pioniers als Friedhats, Keen en Boot Koffie. Ook keert op veler verzoek dit jaar het True Artisan Café terug. Waar de gebruikers van La Marzocco cafés, zoals The Coffee Collective, je uitnodigen om hun legendarische machines zelf te bemannen.

2. Bloedstollende barista battles

Zit op de eerste rij bij bloedstollend spannende barista battles, waarbij het draait om innovatie en puur talent. Daarnaast maakt Roast Masters, de internationale competitie waar het draait om de kunst van het branden van specialty coffee, na een succesvol debuut een comeback op het festival. Tijdens de SCA Championships komen de beste barista’s van Nederland in actie om ongelofelijk mooie dingen te doen met koffie. Maar de bezoekers van The Amsterdam Coffee Festival 2020 kunnen ook zelf hun kunsten vertonen tijdens Latte Art Live. Met hulp van internationale grootheden leer je tijdens luchtige latte art throwdowns de overtreffende trap van het bekende hartje in de latte te creëren.

3. Proeverijen

The proof is in the drinking of the coffee… En wat dat betreft kom je op The Amsterdam Coffee Festival 2020 optimaal aan je trekken met dagelijkse cuppings bij de talloze stands, met flitsende filterkoffie-demonstraties en met de – vooraf te boeken! – Mindful Coffee Tasting Experience. Na een succesvolle eerste editie in 2019 hosten Keen Coffee en Just Breathe gedurende het weekend opnieuw een 45-minuten durende, meditatieve koffieproeverij.

4. Exclusieve Producten, Gadgets & Coffee

The Amsterdam Coffee Festival is met meer dan 150 exposanten ook dé plek om de laatste (culinaire) gadgets, exclusieve producten en lekkernijen te scoren. Overal staan professionals voor je klaar om prangende vragen te beantwoorden en om je geweldige tips te geven. En natuurlijk is er koffie in vele gedaanten. Zoals zakjes met de meest bijzondere bonen van het seizoen, klaar om mee naar huis te worden genomen.

5. Goed voor jou, goed voor anderen

Goed om te weten! Tien procent van elk verkocht ticket gaat naar Project Waterfall, waarvoor alle Coffee Festivals wereldwijd sinds 2011 al meer dan een miljoen euro heeft ingezameld. Project Waterfall zorgt voor schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en onderwijs bij gemeenschappen die koffie telen.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.