Agenda: Romanovs in de ban van de ridders in Hermitage Amsterdam

Romanovs in de ban van de ridders
Datum: 7-11-2020 tot en met 31-07-2021
Adres: Amstel 51, Amsterdam (Route)
Prijs: vanaf 21 euro

Het avontuurlijke verhaal van tsaren en ridders is er voor het hele gezin. Van adembenemende kunst van bekende meesters tot een spannende speurtocht “Op drakentocht in de riddertijd”, voor kinderen vanaf 7 jaar. Ook is er een hashtag-tour (geschikt voor jongeren vanaf 15 jaar) waarin tv-presentator Tim Hofman enkele spraakmakende topstukken verbindt met populaire thema’s van nu.

Meer weten?

Beleef een heuse ridderwereld in de Hermitage Amsterdam!

De uitbundig gedecoreerde harnassen – waaronder persoonlijke exemplaren van keizer Karel V en tsaar Nicolaas I – en eeuwenoude wapens worden spectaculair geëxposeerd in een heuse ridderwereld. Met als hoogtepunt het toernooi waarin ridders te paard elkaar ontmoeten in het heetst van de strijd. Deze theatrale setting wordt verder tot leven gebracht met levensgrote projecties, kleurrijke vaandels en geluid van galopperende paarden. De tentoonstelling is een unieke reis door de tijd voor jong en oud.

Bekijk hier alvast een voorproefje van de tentoonstelling!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.