Agenda: popup bouwpretpark Wij Bouwen de Toekomst

Wij Bouwen de Toekomst
Datum: 22-07-2023 tot en met 20-08-2023
Locatie: Bouw & Infra Park BV
Adres: Ceintuurbaan 2, Harderwijk (Route)
Prijs: vanaf 8,50 euro

Deze zomer kunnen kinderen zich weer volop vermaken op bouwpretpark Wij Bouwen de Toekomst. Dit tijdelijke themapark is van zaterdag 22 juli t/m zondag 20 augustus open op het Bouw & Infra Park in Harderwijk en laat kinderen (en hun ouders) de veelheid aan beroepen in de bouw- en infrasector zien en ervaren. Na de succesvolle eerste editie op vliegveld Twenthe vorig jaar zomer, kunnen kinderen deze zomer weer beleven hoe mooi het is om in deze sector te werken. Het pop-up themapark is een idee van brancheorganisatie Bouwend Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door het Bouw & Infra Park, SOMA College en Bedrijfsopleidingen en bouw- en opleidingsbedrijven.

Meer weten?

Dit is er allemaal te doen! 

Wat komt er allemaal kijken bij het bouwen van een woning? Welke materialen worden er gebruikt en welke machines rijden er rond op de bouwplaats? Op themapark Wij Bouwen de Toekomst krijgen jonge kinderen en hun ouders antwoord op deze vragen. De familie Bouwer neemt bezoekers mee in een theaterstuk vol muziek en interactie. Daarnaast zijn er tal van activiteiten, van een heuse torenkraan tot een elektrofabriek, een verkeersplein en een groot doolhof gemaakt van (nieuwe) rioolbuizen. 

Bouwers van de toekomst

Al langere tijd spant de bouw- en technieksector zich in om het tekort aan bouwpersoneel op te lossen en te zorgen voor voldoende aanwas. Algemeen directeur Fries Heinis van Bouwend Nederland: “Met dit themapark investeren we in de jeugd. We willen kinderen en hun ouders meegeven dat er voor iedereen plek is om te werken in onze mooie sector. Werken in de bouw, infra en techniek kan op alle niveaus van vmbo tot wo. Veel kinderen weten nog niet hoe leuk het kan zijn om iets te bedenken en het ook nog te bouwen. Daarom zetten we dit jaar voor de tweede keer deze nieuwe vorm van arbeidsmarktcommunicatie in.” 

wij-bouwen-de-toekomst-show

Prachtige leeromgeving voor jong en oud

Het Bouw & Infra Park is een voormalig kazerneterrein en is al jaren een prachtige leeromgeving voor jong en oud, van leerling tot professional, van bouwvakker tot ondernemer. Ook het SOMA College heeft zijn basis op het terrein van het Bouw & Infra Park. Deze landelijke mbo-vakopleiding voor de infra, geo en betonbouw leidt studenten in twee tot vier jaar op tot machinist, vakman grond-, water- en wegenbouw (GWW), allround monteur en technicus mobiele werktuigen, uitvoerder, landmeter, straatmaker of vakman in de betonbouw.

Open van 22 juli t/m 20 augustus

Alle kinderen en hun ouders zijn van harte welkom om deze zomer een bezoek te brengen aan dit unieke themapark. Wil je meer informatie of tickets kopen, kijk dan op www.wijbouwendetoekomst.nl. Bouwend Nederland ontwikkelde het park met Kibeco, bekend van Dinopark en Big Insects. De bekroonde producent Van Hoorne Entertainment schreef het theaterstuk.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.