logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Agenda: Nederlands Kampioenschap Mens Erger je niet!

NK Mens erger je niet! Datum: 20-01-2024 t/m 20-01-2024
Prijs: vanaf 7.50 euro
Locatie: Theater ’t Voorhuys
Adres: Beursstraat 1, Emmeloord (Route)

Op zaterdag 20 januari barst de strijd voor het NK Mens Erger Je Niet! los. Het Nederlandse kampioenschap vindt dit jaar wederom plaats in Emmeloord en wel voor de 44ste keer, wat het in carnavalsjaren tot een jubileum maakt. Het oer-Hollandse spelletje is favoriet bij jong en oud. Naast deelnemers tussen de 6 en 87 jaar oud, heeft Jumbo dit jaar Royston Drenthe aangewezen om het toernooi te openen. Bekend van zijn carrière als profvoetballer, maar ook groot fan van het befaamde Mens Erger Je Niet! bordspel. Wie durft de strijd aan te gaan?

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


Mens erger je niet! NK

Het kampioenschap voor het iconische bordspel wordt al sinds 1979 georganiseerd. Of je nu een doorgewinterde speler bent of gewoon op zoek bent naar een gezellige dag vol plezier, het Nederlands Kampioenschap Mens Erger Je Niet! verwelkomt iedereen die het spel zelfstandig, zonder begeleiding kan spelen. Na 5 rondes waarin de deelnemers de kans krijgen om zich van hun beste kant te laten zien, is het tijd voor de finale. En dat het daar best spannend aan toe kan gaan bevestigt Bob Herrebout (59) uit het Zeeuwse Hoek. Hij wist de titel ‘Nederlands Kampioen Mens Erger Je Niet!’ in 2020 en 2023 in de wacht te slepen. “Tijdens de finaleronde zitten er allemaal camera’s en radioploegen rond het tafeltje, dan is de spanning om te snijden.”

Toch komen Bobs overwinningen niet alleen voort uit geluk maar ook door veel te oefenen. Al meer dan 20 jaar speelt hij iedere middag tijdens de lunch een potje Mens Erger Je Niet! met zijn collega’s. Deze frequente en zorgvuldige training maakt dat hij genoeg manieren heeft om het onderste uit de kan te halen. “Door de dobbelstenen in de goede richting te gooien, kun je makkelijker hoge punten halen. Maar het menselijke inzicht is het belangrijkst. Zenuwachtige spelers of mensen die het spel net niet snappen, die pak ik als eerst.”

Professioneel fan

Met de aftrap door profvoetballer én Mens Erger Je Niet! fan Royston Drenthe (36) is het spektakel compleet. Hij speelt het spel al van jongs af aan en voelt zich vereerd om de eerste set samen met 3 andere deelnemers te beginnen. “Ik ben trots dat ik het ‘NK Mens Erger Je Niet’ mag openen. Het is niet alleen mijn lievelingsspel maar ook een way of life. Als we ons wat minder zouden ergeren, zou de wereld er een stuk mooier uitzien. Dat draag ik graag uit.”

Voor alle leeftijden

Dat de strijd voor jong en oud is, blijkt ook uit de deelnemers die zich hebben opgegeven. De zusjes Elin (8) en Lise (6) doen dit jaar ook mee samen met moeder Mayke (37), die de traditie uit haar jeugd voortzet met haar eigen kinderen. Vorig jaar wist de toen nog 7-jarige Elin, die het liefst met rode pionnen speelt, het tot de 4e ronde te schoppen. Haar advies voor de tegenstanders? “Goed blijven opletten wie je van het bord af kunt gooien. Ik probeer altijd met meerdere poppetjes zo snel mogelijk vooruit te gaan.”

Jubileumjaar

Mens Erger Je Niet! is een spel van Jumbo en bestaat al 171 jaar. Als klap op de vuurpijl is deze 44ste editie een Carnavalstreffer. Genoeg redenen voor Carnavalsvereniging De Droogpieren om er een groot feest van te maken. Tijdens het toernooi zullen 256 deelnemers uit heel Nederland de strijd met elkaar aan om de felbegeerde titel. De gelukkige die zich uiteindelijk Nederlands Kampioen 2024 mag noemen, wint een geldbedrag van €400,-.

Kaartverkoop

Denk jij dat je het in je hebt om deze fanatieke strijd te winnen? Je kunt je nog inschrijven tot 19 januari, 12:00. Er zijn beperkte plekken beschikbaar, dus verzeker jezelf snel van een plek via www.droogpieren.nl. Liever meekijken en de spanning van het gezelligste spel van Nederland ervaren? Ook dan ben je van harte welkom.

Details

Locatie: Theater ’t Voorhuys, Beursstraat 1, 8302 CW Emmeloord
Tarief deelname: € 10 (bij voorinschrijving € 7,50)
Inschrijven via: www.droogpieren.nl of op de dag zelf aan de deur in Emmeloord
Programma:
12.00 uur: Inloop
12.30 uur: Start NK met welkomstwoord van De Droogpieren
17.00 – 17.30 uur: Prijsuitreiking

Het Nederlands kampioenschap Mens Erger Je Niet! wordt georganiseerd door De Droogpieren in samenwerking met Koninklijke Jumbo.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.