logo-liggend-wit-donkerblauw

Music Moves: voor iedereen die gelooft in de kracht van muziek

Music Moves Datum: 01-08-2021 tot en met 30-10-2021
Adres: meedere locaties in Nederland (Route)

Music Moves, een initiatief van 10,000 HOURS, traint young professionals tussen de 18 en 27 jaar tot changemakers in de muziekindustrie. Zij organiseren in de nazomer van 2021 een eigen muziekevent voor mensen die we meer mogen zien en horen. Bijvoorbeeld een disco met dakloze mensen. Salsa dansen met ouderen. Hiphop battles met jongeren met een beperking. DJ workshops voor nieuwe Nederlanders. Samen met 500 muzikale changemakers, 2.000 vrijwilligers en diverse onderwijs- en maatschappelijke partners, organiseert Music Moves meer dan 150 impact events in Amsterdam, Nijmegen, Breda, Den Bosch, Enschede en Deventer.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


Voor iedereen die gelooft in de kracht van muziek

Muziek helpt voelen en elkaar begrijpen, ook als we niet dezelfde taal spreken. Music Moves zet muziek in om mensen met verschillende achtergronden te verbinden. “Juist deze tijd maakt ons nog meer duidelijk hoe belangrijk het is dat we elkaar oprecht zien en proberen te begrijpen, en muziek is de universele taal die ons verbindt. Music Moves is voor young professionals die op ondernemende wijze hun talenten willen ontwikkelen waarmee zij impact maken. Ze volgen trainingen in o.a. sociaal ondernemerschap en eventorganisatie door ondernemers en mensen uit de cultuursector. Een kans om je netwerk uit te breiden en een eigen muziekevent te organiseren voor mensen met wie je niet zo snel op de dansvloer staat.” aldus Vera Donkers, communicatiemanager Music Moves.

Landelijke impact met onderwijsinstellingen en culturele partners

Van een eerste editie in 2019 met 100 deelnemers, breidt Music Moves dit jaar uit naar 500 deelnemers en 150 impact events in 6 steden in Nederland. Het programma wordt gedragen door diverse onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en culturele partners zoals clubs en festivals. ‘‘Als poppodium zetten wij ons graag in voor een gezond (pop)klimaat in Nijmegen en omgeving, voor én achter de schermen. Dat Music Moves jongeren opleidt, draagt hier op een mooie manier aan bij. En dat dit ook nog gebeurt met sociaal en cultureel verbindende muzikale evenementen, is dubbel mooi. We kijken er naar uit om Music Moves en iedereen die eraan meedoet, te ondersteunen met ons netwerk en expertise en te helpen met het realiseren van impact events”, aldus Jonatan Brand, programmeur van Doornroosje Nijmegen.

Deelnemers van het programma organiseren met de hulp van experts uit de muziekindustrie en ervaren trainers hun eigen Music Moves event. Denk bijvoorbeeld aan beats produceren met nieuwe Nederlanders, een danschoreografie maken met ouderen of samen met jongeren met een beperking een videoclip regisseren. Het trainingsprogramma is voor jongvolwassenen tussen de 18 en 27 jaar en begint vanaf augustus 2021*.

*De aanvang van de trainingsprogramma’s vindt afhankelijk per stad plaats in augustus en september. De muziekevenementen vinden plaats in september of oktober. Music Moves houdt zich te allen tijde aan de richtlijnen van Rijksoverheid en zal er bij de evenementen op toezien dat dit veilig en verantwoord plaatsvindt.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.