logo-liggend-wit-donkerblauw

Agenda: Museumnacht Leiden


Museumnacht Leiden Datum: 28-05-2022 tot en met 29-05-2022
Locatie: Leiden
Adres: Boommarkt 5A, Leiden (Route)
Prijs: vanaf 16 euro

Op 28 mei 2022 zal de Museumnacht Leiden plaatsvinden, naar verwachting dit keer weer in haar bekende fysieke vorm. Dertien musea zullen tijdens de Museumnacht hun deuren openen zodat bezoekers de unieke kans krijgen om deze locaties in een ander licht mee te maken. Het bezoek aan deze musea wordt verrijkt met een bomvol programma bestaande uit evenementen, lezingen, optredens, fotolocaties, workshops, experimenten en vele andere ervaringen. De Museumnacht Leiden heeft dit jaar als thema ‘Déjà Vu’, en belooft dan ook een onvergetelijke avond te worden waarbij er voor iedereen iets te ontdekken valt!

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


De Museumnacht Leiden zal starten met een openingsevenement dat plaats zal vinden op de Beestenmarkt. Vanaf hier kunnen bezoekers het Nachtpad gaan bereizen: een route speciaal opgezet en aangekleed voor de Museumnacht die haar bewandelaars langs de deelnemende musea en de verschillende programmaonderdelen zal leiden. Voor hen die geen genoeg kunnen krijgen van de Nacht zal er ter afsluiting een afterparty plaatsvinden.

In tegenstelling tot andere museumnachten in Nederland komt de Leidse Museumnacht tot stand uit een samenwerking van studenten en musea. Onder de koepel van de Stichting Museumnacht Leiden zetten 16 studenten van A.L.S.V. Quintus een nacht neer die voor iedereen toegankelijk is. Dit doen zij dit jaar in samenwerking met CORPUS ‘reis door de mens’, Erfgoed Leiden en Omstreken, de Hortus Botanicus Leiden, Japanmuseum SieboldHuis, Molenmuseum de Valk, Museum Het Leids Wevershuis, Museum Volkenkunde, Museum de Lakenhal, Naturalis Biodiversity Center, de Oude Sterrewacht, Rijksmuseum Boerhaave, Rijksmuseum van Oudheden en Taalmuseum Leiden.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.