logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Agenda: Muiderslot viert de lente met Flower Power

Flower Power Datum: 3-4-2021 t/m 20-6-2021
Prijs: vanaf 9 euro
Locatie: Muiderslot
Adres: Herengracht 1, Muiden (Route)

Bij het Muiderslot kunnen we niet wachten tot het voorjaar begint en we de poorten weer kunnen openen. In de kasteeltuinen beginnen straks de bloemen weer te bloeien. En ook ín het kasteel sieren dan kleurrijke bloemen de ruimtes. Tijdens ‘Flower Power’ van 3 april tot en met 20 juni 2021 komen bovendien de tulpenvazen van zolder. Deze vazen worden gevuld met allerlei soorten voorjaarsbloemen. Ook zijn eigentijdse bloemencreaties te bewonderen van stylistenduo The Wunderkammer. Bezoekers kunnen regelmatig deelnemen aan speciale bloemenrondleidingen en workshops.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


Bloemenkasteel

In een speciale audiotour is er aandacht voor de bloemen die al eeuwen een belangrijke rol spelen op het kasteel. Zo zijn er bloemen te zien op geschilderde bloemstillevens, fleuren bloemen uit de tuinen al eeuwenlang de woonruimtes op en is er aandacht voor de tulpengekte in de 17e eeuw. De rijken destijds pronkten maar wat graag met de exotische, van oorsprong Turkse tulp. Voor deze bijzondere en kostbare bloemen werden hoge stapelbare piramidevormige tulpenvazen gemaakt, bij voorkeur in Delfts blauw.

Rondleidingen en workshops

Tijdens ‘Flower Power’ zijn er regelmatig bloemenrondleidingen door kasteel en tuinen. Ook zijn er workshops voor bezoekers. Denk aan tekenen, schilderen, bloemschikken en koken met eetbare bloemen. Alles natuurlijk op veilige afstand en binnen de geldende coronamaatregelen. Nadere informatie over data, tijden en prijzen staat vanaf maart 2021 in de agenda op de website van het Muiderslot.

Pasen

Tijdens de Paasdagen op 4 en 5 april 2021 kunnen bezoekers komen genieten van de bloemenpracht op het Muiderslot. Kinderen tot en met 11 jaar met een geldig entreebewijs kunnen beide Paasdag tussen 10 en 12 uur eitjes komen zoeken in de kasteeltuin. Wie het Gouden Ei vindt, wint een prijs. Beide Paasdagen zijn er ook gratis creatieve workshops in het Atelier op Zolder. Leuk voor jong en oud!

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.