logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Agenda: ‘Martin Garrix’ vertelt in Paradiso kinderprogramma over oorsprong van dance


De Uitvinders van Dance Datum: 29-03-2020 t/m 29-03-2020
Prijs: vanaf 5.50 euro
Adres: Weteringsschans 6-8, Amsterdam (Route)

Iedereen kan tegenwoordig met een computer of telefoon dancemuziek maken. En er heel rijk mee worden. Maar waar is dancemuziek ontstaan en wat was er toen voor nodig? En wie waren de pioniers en vernieuwers van de dancemuziek? In het Paradiso kinderprogramma De Uitvinders van Dance op zondag 29 maart vertelt ‘Martin Garrix’ (acteur Rogier in ’t Hout) over de oorsprong van dance.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


De Uitvinders van Dance

Scriptschrijver en host Niek Barendsen interviewt deze zondagmiddag dj en producer Martin Garrix – gespeeld door acteur Rogier in ’t Hout. Aan de hand van video-archiefmateriaal van vj Supreme Cuisine vertelt Garrix over de begindagen van de dance: over de opkomst van elektronische muziek met pioniers als Sun Ra en Kraftwerk, over het einde van de disco, de club Warehouse in Chicago, de tweede Summer of Love op Ibiza en over de Nederlandse gabberhouse.

  • Niek Barendsen schreef het script van de voorstelling en treedt op als host. Hij is onder meer bekend van zijn sketches voor Het Klokhuis en de series ‘Welkom in de 80-jarige oorlog’ en ‘Welkom in de jaren ‘60’.
  • Rogier in ’t Hout speelde o.a. bij het RO Theater en Toneelgroep Amsterdam. Daarnaast acteert hij in diverse films en televisieseries, waaronder Het Klokhuis.
  • Vj Supreme Cuisine, alias Menno Spieker, verzorgt de visuals. Hij is vj, graphic designer, motion graphic designer en party organisator. Voor ‘De Uitvinders van…’ combineert hij beeldredactie met vj skills.

Een Paradiso productie

‘De Uitvinders van Dance’ is een initiatief en productie van Paradiso. Het is de laatste editie in een serie van vier over de oorsprong van verschillende muziekstromingen. In februari 2019 stond Hiphop centraal, in april van dat jaar volgde een editie over Pop, en in september Soul en R&B. ‘De uitvinders van dance’ wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds21, VSBfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.