logo-liggend-wit-donkerblauw

Loeren Festival met oa Douwe Bob en RONDÉ

Loeren Festival Datum: 2-7-2022 tot en met 3-7-2022
Locatie: Kersenboomgaard bij Boer Vernooij
Adres: Beusichemseweg 32, ‘t Goy (Route)
Prijs: vanaf 7,50 euro

Zondag 3 juli 2022 organiseert Aan de Slinger de jubileumeditie van Loeren Festival. Dit jaar staan onder andere Douwe Bob, RONDÉ en The Indien op de podia in de kersenboomgaard in ‘t Goy bij Houten. Ook maakt de organisatie van het culturele festival het theaterprogramma bekend.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


Muziek, theater en meer….

… dat is wat je 3 juli kunt verwachten tijdens Loeren Festival. De organisatie maakt bekend dat dit jaar onder andere Douwe Bob zijn opwachting maakt. De Amsterdamse artiest heeft inmiddels heel wat albums en grote hits op zijn naam staan. Hij deed mee aan De Beste Singer Songwriter, het Songfestival en voegt daar dit jaar het podium in de kersenboomgaard aan toe. Naast Douwe Bob staat ook de Utrechtse band RONDÉ op Loeren Festival. Met hun laatste single ‘Hard To Say Goodbye’ stonden ze in alle hitlijsten, won de band de Schaal van Rigter Award en was het één van de de meest gedraaide platen op de Nederlandse radio.

Föld van Krisztina de Chatel

Loeren Festival trapt op 2 juli af met een bijzondere dansvoorstelling. De Hongaars-Nederlandse choreografe Krisztina de Châtel bedacht Föld (Hongaars voor ‘aarde’) 35 jaar geleden en deze voorstelling is sindsdien uitgegroeid tot één van de ijkpunten van de Nederlandse moderne dans. Föld is een ode aan fysieke kracht, maar ook een confrontatie met uitputting. In een eindeloos gevecht gaan 6 dansers de strijd aan met 18 kuub aarde, waar de Volkskrant zich al lovend over uitliet. Voorafgaand aan deze voorstelling is er een diner in de kersenboomgaard. Tickets voor de dansvoorstelling inclusief diner zijn vanaf nu te koop

Diverse bands

De organisatie van Loeren Festival maakt ook het complete programma voor zondag 3 juli bekend. De Valvetronic Brassband komt met hun aanstekelijke en dansbare mix van house, dance en hiphop naar Loeren. Deze twaalfkoppige (!) band maakt van ieder optreden een gigantisch feestje waarbij stilzitten geen optie is. Daarnaast is de komst van The Hillbilly Moonshiners bevestigd. De folkband komt met een tribute aan Mumford & Sons naar de boomgaard en neemt de grootste hits van de Britse band mee. Ook Anna-Rose Clayton voegt zich met haar dansbare electropop bij de line-up. Eerder werd al bekend dat Douwe Bob, RONDÉ, The Indien en Zuco 103 dit jaar op het affiche staan.

Theaterprogramma

Op Loeren Festival zie je veel meer dan alleen muziek. Zo is er ook een uitgebreid theaterprogramma. Theatercollectief MAN || CO komt naar Loeren met hun energieke dansvoorstelling Boom Goes The Dynamite. Een bloedstollende danswedstrijd over aandacht kapen, vragen en afleiden. Zij worden vergezeld door theaterduo Firma Frictie, die met een bijzondere productie naar ‘t Goy komen. Ook de voorstelling Freedom is tijdens het festival te zien; een eigen productie van Aan de Slinger met 30 jongeren in de hoofdrol. Freedom gaat over een zoektocht naar het vinden van je eigen mening, jezelf mogen zijn en eigen keuzes maken. De show zal een aantal keer te zien zijn op de oprijlaan van landgoed Wickenburgh, wat een perfect decor is op het Loeren terrein.

De kersenboomgaard van Boer Vernooij

Met deze eerste reeks namen laat Loeren Festival zien dat het klaar is voor een spetterende jubileumeditie. Loeren Festival vindt zondag 3 juli plaats in de kersenboomgaard van Boer Vernooij in ‘t Goy, bij Houten. Zijn prachtige tuin wordt omgetoverd tot een groots festivalterrein en er is er van alles te beleven. Naast het muziek- en theaterprogramma, zijn er activiteiten voor jong en oud en zijn er verschillende kunstinstallaties te bewonderen. Kinderen kunnen zich ook vermaken bij de Hout Frituur, er zijn Droomdeurtjes in de hele gehele kersenboomgaard en is er een stokpaardenrenbaan. Er volgt nog een bijzondere food line-up en er zijn verschillende bieren en dranken uit de regio te verkrijgen. Binnenkort worden er nog meer namen bekend gemaakt.

Kaartverkoop

De verkoop voor Loeren Festival is gestart en tickets zijn te koop via www.loeren.nl. In de voorverkoop kost een Loeren ticket €19,50. Voor kinderen t/m 17 jaar betaal je €7,50. Kom jij ook Loeren op ons festival?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.