logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Agenda: Lichtkunstfestival VONK

VONK Festival Datum: 13-10-2023 t/m 22-10-2023 Prijs: vanaf 7,50 euro
Locatie:
Fort de Batterijen
Overeindseweg 25, Nieuwegein (Route)

Na de eerste succesvolle editie organiseert Aan de Slinger dit najaar de tweede editie van VONK Festival. VONK is hét lichtkunstfestival van de regio Utrecht en vindt plaats op een nieuwe locatie: Fort de Batterijen in Nieuwegein. Op deze locatie zal een bijzondere en interactieve lichtkunstroute worden uitgezet, bestaande uit interactieve kunstinstallaties, performance art, lichtprojecties en meer. De lichtkunstroute is een uitje voor alle leeftijden.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


Fort Honswijk

Fort de Batterijen doet tijdens VONK dienst als een tijdelijk buitenmuseum,. Het fortterrein, een groen paradijs, vormt het decor voor de interactieve lichtkunstroute. Het Fort gelegen op fietsafstand van Utrecht en Houten, is niet alleen een prachtige locatie, maar ook een historisch verdedigingswerk en maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een UNESCO Werelderfgoed.

Thema ‘ Wij, de Aarde’

Alle programmaonderdelen worden dit jaar gemaakt rondom het centrale thema ‘Wij, de Aarde’. Natuur en mens zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en daarom is er een inspirerend programma samengesteld dat de verbinding tussen mens en natuur verkent. Door de elementen van de natuur te integreren in de kunstwerken en de immersieve luisterroute, geeft het festival een diepere lading en duurzame boodschap aan haar bezoekers.

Gevarieerd programma

Dankzij de uitgebreide en diverse programmering is het festival aansprekend voor een breed publiek: van jong tot oud en van culturele beginner tot doorgewinterde kunstkenner. Nationale en regionale kunstenaars laten zien wat er mogelijk is op het gebied van lichtkunst. Ook talent van HKU, Kunst Centraal en College de Heemlanden krijgt de mogelijkheid om hun kunsten te laten zien. Daarnaast is er een programma voor de groepen 8 op alle basisscholen in Houten die daarmee ook hun lichtje bijdragen aan één van de werken op VONK.

Meer informatie

Op de website www.vonkfestival.nl is al meer te lezen over het programma en kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Dinsdag 23 mei, om 13:00 uur start de kaartverkoop voor de tweede editie van VONK Festival met een speciale Early Bird actie.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.