Agenda: Lichtkunstfestival VONK

VONK Festival
Datum: 13-10-2023 tot en met 22-10-2023
Locatie: Fort Honswijk
Adres: Lekdijk 58, 3998 NJ, Schalkwijk (Route)
Prijs: vanaf 7,50 euro

Op de Internationale dag van het Licht kondigt Aan de Slinger, in samenwerking met Nachtfort en HKU, de tweede editie van Lichtkunstfestival VONK aan. Een cultureel evenement waarbij kunst, nieuwe media, lichtinstallaties, duurzaamheid en beleving centraal staan. Fort Honswijk, nabij Houten, is dit jaar het decor waar de lichtkunstroute door en rondom zal lopen. VONK vindt deze herfstvakantie, van 13 tot en met 22 oktober, plaats.

Meer weten?

Fort Honswijk

vonk-lichtkunstfestival-3

Voor de tweede editie van VONK verhuist het festival naar een nieuwe locatie. Fort Honswijk geldt als de donkerste plek van de Randstad, maar deze historische locatie zal tijdens het festival juist het lichtpunt zijn. Na de succesvolle en uitverkochte editie van 2021 kondigt Aan de Slinger nu een vervolg van het lichtkunstfestival aan. Tijdens VONK is Fort Honswijk een tijdelijk buitenmuseum, waar bezoekers een avontuurlijke wandelroute langs de lichtkunstwerken ervaren.

Thema ‘ Wij, de Aarde’

Alle programmaonderdelen worden dit jaar gemaakt rondom het centrale thema ‘Wij, de Aarde’. Natuur en mens zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en daarom is er een inspirerend programma samengesteld dat de verbinding tussen mens en natuur verkent. Door de elementen van de natuur te integreren in de kunstwerken en de immersieve luisterroute, geeft het festival een diepere lading en duurzame boodschap aan haar bezoekers.

Gevarieerd programma

Dankzij de uitgebreide en diverse programmering is het festival aansprekend voor een breed publiek: van jong tot oud en van culturele beginner tot doorgewinterde kunstkenner. Nationale en regionale kunstenaars laten zien wat er mogelijk is op het gebied van lichtkunst. Ook talent van HKU, Kunst Centraal en College de Heemlanden krijgt de mogelijkheid om hun kunsten te laten zien. Daarnaast is er een programma voor de groepen 8 op alle basisscholen in Houten die daarmee ook hun lichtje bijdragen aan één van de werken op VONK.

Locatie en ticketverkoop

Een bijzonder evenement met een belangrijk thema op een historische locatie: Fort Honswijk, gelegen aan de rivier de Lek, nabij Schalkwijk. De interactieve lichtkunstroute van VONK leidt langs de mooiste plekken van het fort. In de donkere gangenstelsels en op de verlichte paden komen zo natuur, architectuur, kunst en technologie samen. De toren van Fort Honswijk (gebouwd tussen 1841 en 1848) is de oudste en grootste van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het indrukwekkende fort is de afgelopen jaren gerestaureerd, waarbij de ruim 300 bijzondere muurschilderingen en illustraties zijn behouden. Sinds april 2023 is het fort weer geopend en VONK laat graag haar licht schijnen op deze bijzondere locatie.

Meer informatie

Op de website www.vonkfestival.nl is al meer te lezen over het programma en kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Dinsdag 23 mei, om 13:00 uur start de kaartverkoop voor de tweede editie van VONK Festival met een speciale Early Bird actie.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.