Agenda: Beleef de lichtavonden in het Afrika Museum


Lichtavonden
Datum: 21-12-2019 tot en met 23-12-2019
Adres: Postweg 6, Berg en Dal (Route)
Prijs: vanaf 6.00 euro

Het Afrika Museum opent ’s avonds op 21, 22 en 23 december haar deuren. Het buitenmuseum is sfeervol verlicht en er worden bijzondere Anansi-verhalen verteld.

Meer weten?

Tijdens de Lichtavonden maak je kennis met Anansi de spin. De verhalen over Anansi zijn al honderden jaren oud en mogen alleen in de avond verteld worden. Veel mensen kennen deze spin als een listig beestje dat iedereen voor de gek houdt. Maar waar komt deze spin vandaan? Waarom vertellen wij de verhalen nog steeds en waarom heeft hij zoveel namen? Tijdens de lichtavonden stelt Anansi zichzelf op een listige manier voor en stuurt je op pad om al zijn namen te verzamelen.

De verschillende Anansi-verhalen worden vertelt door Baba de verhalenverteller, Onias Landveld, Sahand Sahabdivani, Guillano en Cheyenne Herdigein, Rellie Telg en Dorothy Blokland.

lichtavonden Afrika museum 2

Meer dan verhalen

Niet alleen kan je naar verhalen luisteren. In het museumpark kan je broodjes bakken boven het vuur. Binnen zijn drie nieuwe tentoonstellingen te zien; de nieuwe vaste tentoonstelling Inspirerend Afrika en de tijdelijke tentoonstellingen Fashion Cities Africa en Bitter Chocolate Stories. Ook kan je meedoen aan een van de workshops; maak een lichtgevende spin of een armband.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.