logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Agenda: kleien, knutselen en speuren met de godin Aphrodite

Kleien, knutselen en speuren met de godin Aphrodite Datum: 15-2-2020 t/m 1-3-2020
Prijs: vanaf 4 euro
Adres: Rapenburg 28, Leiden (Route)

De voorjaarsvakantie (15 februari t/m 1 maart 2020) staat het Rijksmuseum van Oudheden in het teken het zonnige eiland Cyprus en de tentoonstelling ‘Cyprus – eiland in beweging’. Voor kinderen is er van alles te doen, van amuletten knutselen en speuren tot een interactieve familierondleiding.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


Aan de knutseltafels in de Tempelzaal kunnen kinderen naar voorbeeld van de vrolijke beeldjes en dierenfiguurtjes uit de Cyprus-tentoonstelling, zelf met klei en kleurtjes aan de slag. De tentoonstelling verkennen kan met de liefdesgodin Aphrodite. Zij is op Cyprus geboren. Ze kent er iedereen en weet alles over het eiland en de 9000 jaar geschiedenis. Met de audiotour ‘Aphrodites favorieten’ laat ze kinderen haar favoriete voorwerpen en eilandbewoners zien.

Rondleidingen en lichtshow

Op woensdag, zaterdag en zondag zijn er om 15.00 uur interactieve rondleidingen voor het hele gezin. Daarnaast is er op de Egyptische tempel in de hal drie keer per dag een spectaculaire lichtshow (11.30, 13.30 (Eng.) en 15.30 uur). Alle extra activiteiten in de Tempelzaal zijn gratis bij een museumbezoek. De rondleidingen kosten €7,50 per gezin (vooraf aanmelden). Tijdens de voorjaarsvakantie (zaterdag 15 februari t/m zondag 1 maart 2020) is het museum geopend van 10.00 tot 17.00 uur, ook op maandag.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.