logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Agenda: International Amsterdam Motor Show


International Amsterdam Motor Show Datum: 2-4-2021 t/m 5-4-2021
Prijs: vanaf 20 euro
Adres: Europaplein 24, Amsterdam (Route)

Tijdens het Paasweekend 2021 vindt de derde editie plaats van de International Amsterdam Motor Show in de Amsterdamse RAI. Nadat het evenement het afgelopen jaar geen doorgang kon vinden door de COVID-19 maatregelen, vindt deze derde editie van 1 tot en met 5 april 2021 in aangepaste vorm plaats.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


Gezien het feit dat IAMS een doorstroom-evenement is, kunnen per dag 20.000 bezoekers genieten van de International Amsterdam Motor Show, de grootste autoshow van Nederland, verdeeld over shifts van 6 uur. Met 70.000 m2 aan hallen is de IAMS de ideale dag uit voor het gezin met een keur aan sportauto’s, hypercars, klassiekers, moviecars en de nieuwste – al dan niet elektrische – modellen van importeurs.

Hoge verwachting

Sjoerd van Stokkum, mede-organisator van de IAMS, verwacht veel van de derde editie:
“We trekken wederom alle registers open om in Amsterdam een wervelende autoshow neer te zetten, naar de maatstaven van deze tijd, met de focus op auto’s waar de liefhebber van droomt. Geen optocht van instapmodellen, maar heel veel bijzondere auto’s uit privé-collecties, nieuwe modellen van importeurs, aangevuld met leuke en bijzondere youngtimers en klassiekers.”

Voor ieder wat wils

Na een jarenlange afwezigheid van een nationale autoshow, keerde in 2018 de IAMS terug in de Amsterdamse RAI. Die was met bijna 60.000 bezoekers een groot succes te noemen. In 2019 volgde een tweede editie met meer vierkante m2 en meer bezoekers (bijna 66.000). En nu komt er in 2021, opnieuw tijdens het Paasweekend, een derde editie. De IAMS 2021 kenmerkt zich door een ruime en brede keuze aan auto’s: van de meest extreme supercars tot unieke klassiekers. Ook is er een maar liefst 11.000 m2 grote actiehal waar volop wordt geracet en gedrift en waar waarin bezoekers een rondje kunnen meerijden. Nieuw in 2021 is een hal voor kinderen met o.a. een minicircuit, kartbaan en aandacht voor gaming.

Ook keert in 2021 de Car-Catwalk terug. Op dit podium, waar de hele dag door auto’s op- en afrijden, zullen een aantal topstukken van de show worden uitgelicht en voorzien van deskundig commentaar. Op donderdag 1 april openen ’s middags de deuren voor de pers van 15.00 tot 18.00 uur. Vanaf 19.00 uur gaat de zaal open voor VIPS en genodigden. Influencers, BN’ers en bekenden uit de automotive-wereld zullen hier acte de presence geven.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.