logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Agenda: tentoonstelling Humania in NEMO Science museum

Humania Datum: 23-11-2019 t/m 25-3-2020
Prijs: vanaf 17.50 euro
Adres: Oosterdok 2, Amsterdam (Route)

Jij kijkt elke dag 85x op je telefoon. Net als de gemiddelde mens. Jij bent bijzonder. Net als iedereen. En toch lijken we allemaal nogal op elkaar…, op de gemiddelde mens. De gemiddelde mens is het gemiddelde van alle mensen. KesselsKramer en NEMO wekte deze fictieve mens tot leven in de campagne voor de nieuwe tentoonstelling Humania.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


Wat de gemiddelde mens allemaal doet, kan of juist niet durft, maken veertien weetjes duidelijk. Zeventien scheten per dag laten bijvoorbeeld, 1,5 uur per dag eten of heel goed liegen. Door de video’s, gifjes en posters over drie licht absurdistische karakters vraag je je direct af: hoe zit dat bij mij? De vraag of je wel zo bijzonder bent als je denkt, staat zowel in de campagne als de tentoonstelling Humania centraal. Daar ontdek je vanuit wetenschappelijk en technologisch perspectief alles over je eigen soort: de mens.

Team effort

KesselsKramer werkte samen met de Franse kunstenaar Jean-Pierre Khazem, bekend van campagnes voor onder meer Diesel en Heineken. Hij deed de fotografie voor de drie personages die de gemiddelde mens verpersoonlijken. Khazem fotografeerde lichaamsdelen van een diversiteit aan modellen. Hun neuzen, armen, haren, benen en gezichten zijn samen met soms sterk uitvergrote ‘nep’-lichaamsdelen verwerkt in opvallende driedimensionale collages. De karakters zijn niet herleidbaar tot man of vrouw, en hoewel een beetje vreemd zijn ze ook heel aaibaar. Met hun sterke eigen beeldtaal zijn de collages even wennen misschien, voor ons als gemiddelde mens…;-)

Veertien weetjes, stuk voor stuk wetenschappelijk te onderbouwen, zijn ingesproken door rapper Sef. Samen met de gekozen muziek, bijna helemaal opgebouwd uit menselijke klanken heeft de video een heel eigen geluid.

NEMO Science Museum is één van de grootste wetenschapsmusea in Nederland en brengt wetenschap voor een breed publiek dichtbij. KesselsKramer is een onafhankelijk Nederlands communicatiebureau gevestigd in Amsterdam, Londen en Los Angeles dat multi-disciplinaire campagnes ontwikkelt voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.