logo-liggend-wit-donkerblauw

Agenda: festival September ME


Festival September ME Datum: 22-9-2022 tot en met 25-9-2022
Adres: Amersfoort (Route)
Prijs: vanaf 60 euro

Van 22 t/m 25 september heeft in Flint Amersfoort de zesde editie van September Me plaats, het populaire festival voor jong en oud van en met Ragazze Quartet. Met theater en dans, virtual reality en dinner talks en natuurlijk heel veel heerlijke muziek. Thema van deze editie is Met dichte ogen, een ode aan de fantasie en de zintuiglijke beleving.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


Artistiek leider Ragazze Quartet heeft voor September Me, het festival voor ontdekkers en verdwalers, opnieuw een afwisselend programma samengesteld voor jong en oud. Bij openingsconcert Duende speelt de virtuoze Zuid-Afrikaanse cellist en artist-in-focus Abel Selaocoe, samen met Ragazze Quartet en percussionist Remco Menting eigen muziek, Afrikaanse traditionals en werken van Vivaldi en Platti. Het festival sluit zondagavond af met Acts of Citizenship, een muzikale voorstelling van Via Berlin en Berlage Saxophone Quartet over het gevaar van goedbedoelde daden.

Afwisselend programma voor jong en oud

September Me biedt voor elk wat wils. Zo is er voor de hele familie de sprookjesopera Hänsel und Gretel (9+) van Nationale Koren. Muziektheatercollectief Les Âmes Perdues bezingt in How Do You Sleep at Night een woelige trip langs zoete, natte en koortsige dromen. Het veelgeprezen Tekenfilm zonder beeld (6+) van Het Houten Huis en Eef van Breen Group is een hartverwarmende, ontroerende muzikale reis over oneindigheid voor jong en oud. Eurydice van Celine Daemen en Silbersee is een hypnotiserende virtual reality opera, geïnspireerd op de mythe van Orpheus en Eurydice. From the Sun’s Perspective van House of Makers maakt met dans en gebaren muziek zichtbaar en voelbaar. Multitalent Hadewych Minis beleeft in de aangrijpende one-woman-show Girls & Boys van Toneelgroep Oostpool een intense, gepassioneerde liefde. Part is een voorstelling van Amos Ben-Tal/OFFprojects, Ragazze Quartet en Salvador Breed waarin dans, Beethoven en geluidstechnologie samensmelten tot een meeslepende zintuiglijke ervaring. Gareth Lubbe combineert de wondere wereld van de altviool met virtuoze boventoonzang. En tijdens het sfeervolle dinerconcert I Wish the World Could Hear This vertelt composer-in-focus Aftab Darvishi haar verhaal tussen de muziek en de Syrische gerechten uit Zina’s Kitchen door.

September Me programma
Van links naar rechts en boven naar beneden: Part, Ragazze Quartet, Aftab Darvishi, Girls & Boys, dinner talks, Abel Selaocoe, Eurydice, Hänsel & Gretel, dansworkshop.

Een prikkeling voor de zintuigen

Het is slechts een greep uit het volle, fantasievolle programma dat drie dagen lang alle zintuigen kietelt. Want vergeet ook niet de dansworkshops Met dichte ogen voor amateurs en professionals met de blinde danser Saïd Gharbi, de magische podcastbeleving Daughters of Sol en de Dinner Talks met een vegetarisch tweegangenmenu, live muziek en inspirerende verhalen en anekdotes van aansprekende festivalgasten.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.