logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Agenda: Festival Classique

Datum: 13 juni t/m 15 juni
Locatie: Scheveningse strand
Adres: Scheveningen, Den Haag (Route)

Van donderdag 13 t/m zaterdag 15 juni wordt het strand van Scheveningen weer omgetoverd tot een bruisend festivalterrein. In een decor van zand en zee spelen topmusici in een ontspannen festivalsfeer. Met je voeten in het zand, een glaasje in de hand en de magie van de ondergaande zon beleef je iconische klassiekers op een geheel andere manier. Onderstaand enkele hoogtepunten.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


Donderdag 13 juni: DeLange en Jeroen van Veen

DeLange in Concert is een muzikaal programma rond de unieke samenklank van piano en hoornkwartet. De pianist wisselt zijn muziek af met korte verhalen over het ontstaan van de composities. Pianist Jeroen van Veen geeft als primeur een ligconcert op het strand (beperkt aantal ligplekken) met de mooiste werken van de populaire componist Ludovico Einaudi.

Vrijdag 14 juni: Matangi Quartet met Carel Kraayenhof en Remy van Kesteren

Het Haagse Matangi Quartet presenteert met bandoneonist Carel Kraayenhof een programma met filmmuziek van Ennio Morricone. Bij Maestro Morricone bevind je je op het strand met een beetje fantasie in iconische filmscènes. Remy van Kesteren, de populaire en meest veelzijdige harpist van Nederland, speelt in zijn programma onder meer werk van zijn laatste album Muses. Hij ‘herwerkte’ hierop nummers van bands en componisten die hem inspireren, van Radiohead tot Sibelius. 

Zaterdag 15 juni: HIIIT en Splendid met Sven Figee

HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag) speelt met zes slagwerkers het programma Glass Interludes, waarin het composities van Philip Glass combineert met werk van de Nederlandse hedendaagse componist Anthony Fiumara. De voetjes gaan van de vloer bij het swingende slotconcert van Festival Classique, waarbij de Haagse band Splendid en multi-toetsenist Sven Figee diverse muziekstijlen laten horen, onder meer reggae en jazz met een vleugje klassiek.

Straattheater, Trust & Muziekcafé

Naast bovenstaande sfeervolle concerten is er nog veel meer te beleven. In samenwerking met diverse andere muziekfestivals presenteert Festival Classique de voorstelling Trust, gecomponeerd door Matijs de Roo en uitgevoerd door Strijkkwartet Karski en blinde en slechtziende zangers. Tijdens de festivaldagen kun je op de boulevard, de jachthaven en het Gevers Deynootplein genieten van muziekoptredens en straattheater. In het gratis toegankelijke, multiculturele Muziekcafé treden (inter)nationale artiesten op zoals het populaire Thomas Baggerman Trio (gypsy jazz), zangeres LUYI, pop ’n folkband Brewed en singer-songwriter Sarah Blake uit Zuid-Afrika.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.