logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Agenda: Expositie over Fisher-Price bij Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Expositie over Fisher-Price Datum: 20-06-2023 t/m 06-01-2024 Prijs: vanaf 12.95 euro
Locatie:
Oude Ambachten en Speelgoed museum
Rijksweg 87, Terschuur (Route)

Op zoek naar een leuk uitje? Bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur (vlakbij Barneveld) kun je tot en met 6 januari 2024 de tijdelijke expositie over het bekende merk Fisher-Price bezoeken. Als één van de meest geliefde speelgoedmerken ter wereld heeft Fisher-Price, dat inmiddels al ruim 90 jaar bestaat, de wereld altijd betoverd met hun innovatieve en educatieve ontwerpen voor kinderen. Ongemerkt is bijna iedereen groot geworden met het iconische speelgoed van dit van origine Amerikaanse bedrijf. Kortom; deze expositie haalt gegarandeerd herinneringen bij je op!

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


Unieke collectie

De bijzondere expositie biedt een unieke kans om een nostalgische reis door de 90-jarige geschiedenis van Fisher-Price te maken. Het museum heeft nauw samengewerkt met een private verzamelaar en laat je kennismaken met een prachtige collectie speelgoed door de jaren heen. De expositie dompelt je onder in een wereld van kleuren, geluiden en herinneringen. Van de iconische ‘Little People’ speelsets tot de beroemde kassa en het dokterskoffertje, tijdens de expositie krijg je kans om al deze klassieke stukken van dichtbij te bewonderen. En ontdek hoe het merk zich door de jaren heen steeds weer heeft aangepast aan de veranderende behoeftes en interesses van kinderen en hun ouders.

Jeugdherinneringen ophalen

Zowel jong als oud genieten tijdens de Fisher-Price expositie in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum van een grootse verzameling aan speelgoed. Voor ouders en grootouders is het een kans om hun eigen jeugdherinneringen op te halen en deze te delen met de jongere generaties. Kinderen staan versteld van de eenvoudige, maar fascinerende speelgoedontwerpen die de tand des tijds hebben doorstaan. En uiteraard kan er ook volop gespeeld worden in de expositieruimte. Leuk om te bekijken is ook het oude beeldmateriaal en de vroegere televisiecommercials. Welke zijn jou nog bijgebleven?

De magie van Fisher-Price

De expositie ‘Fisher-Price door de jaren heen’ is een unieke kans om je onder te dompelen in de magie van Fisher-Price en te genieten van de tijdloze charme van hun speelgoed. Mis deze expositie niet en stap bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in de wondere wereld van Fisher-Price. De expositie is te bewonderen tot en met 6 januari 2024.

Over het museum

Bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum waan je je letterlijk terug in de tijd. Je reist in het museum langs een rijke verzameling van 160 ambachten, winkeltjes en compleet ingerichte werkplaatsen. Ga naar de oude smidse, neem plaats in een schoolklasje zoals het vroeger was (zonder iPads en telefoons natuurlijk), zie de scharensliep en leerlooier aan het werk en maak op de 1e verdieping van het museum kennis met een grote collectie aan antiek speelgoed. De (deels vooroorlogse) collectie laat met name de Nederlandse geschiedenis van circa 1910 – 1970 zien. Er zijn wel een miljoen voorwerpen!


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.