Agenda: Dummie de mummie fandag in Rijksmuseum van Oudheden

Dummie de mummie fandag
Datum: 3-11-2019 tot en met 3-11-2019
Adres: Rapenburg 28, Leiden (Route)
Prijs: vanaf 4.00 euro

Op zondag 3 november is er een grote Dummie de mummie fandag in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden om te vieren dat schrijfster Tosca Menten 20 jaar boeken schrijft. Het feest begint om 13.00 uur. Om 14.00 uur geeft Dummie samen met Tosca een vrolijke voorstelling bij de Egyptische tempel. Daarna kunnen alle feestgangers Dummie-kleurplaten maken, met Dummie en Tosca op foto en met de speciale Dummie Speurkaart de Egyptische zalen van het museum verkennen. Tosca en Dummie delen handtekeningen en trakteren op een kadootje. Alle activiteiten zijn speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar en zijn gratis bij een bezoek aan het museum. Aanmelden kan via de onderstaande website.

Meer weten?

Dummie in het museum

Voor echte Dummie de mummie-fans is er het Dummie de mummie-speurboekje (€ 2,95) met opdrachten en puzzels. Dat maakte het museum samen met Tosca Menten en illustrator Elly Hees. Voor oplettende speurneuzen zijn er mooie prijzen te winnen. Met een 3D-spel in een van de museumzalen kunnen kinderen zelfs eigenhandig een Egyptische krokodillenmummie onderzoeken. Jarige Dummie-fans kunnen in het museum een Dummie de mummieverjaardagspartijtje (voor kinderen van 7 t/m 12 jaar) vieren, en met Koos op zoek naar Dummies verdwenen scarabee. Alle Dummie de mummie-boeken en het Dummie de mummie-kwartetspel zijn te koop in de museumshop.

Tosca Menten

De boeken van Tosca Menten over de eigenwijze Dummie de mummie zijn razend populair en worden in acht talen uitgegeven. ‘Dummie de mummie en de schat van Sohorro’ won dit jaar de eerste Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Tosca Menten schrijft niet alleen boeken, ze treedt ook op met haar eigen theatershow, schrijft en zingt liedjes, maakt filmpjes en heeft een vaste column in Kidsweek. Ook is Tosca bekend van de verhalen ‘Juffrouw Pots’, ‘De verschrikkelijke steen’ en haar serie over Siem Subliem en de struisvogels.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.