logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Agenda: Disney’s betoverende kerst

Disney's betoverende kerst Datum: 11-11-2023 t/m 7-1-2024 Prijs: vanaf 81 euro
Locatie:
Disneyland Paris
Boulevard de Parc 77700, Serris / Coupvray (Route)

Vanaf 11 november wordt Disneyland Paris betoverd met de magie van Kerst. Met de majestueuze kerstboom van 24 meter hoog, fonkelende lichtjes, een betoverende en warme sfeer en sneeuwvlokken die vallen in Main Street, U.S.A., is het Disneyland Park de perfecte plek om de mooiste tijd van het jaar te vieren.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


Zowel overdag als ‘s avonds brengt de betoverende Mickey’s Dazzling Christmas Parade de gasten in de feestelijke stemming met aanstekelijke liedjes en vijf feestelijke paradewagens, met Mickey en zijn vrienden, Disney prinsessen en de Kerstman. In totaal doen bijna 100 Disney Figuren en artiesten mee aan deze parade vol kerstmagie. In november 2022 werd deze parade door de International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA) bekroond met de Brass Ring Award voor ‘Most Creative Christmas / Holiday Show’.

Magische vrolijkheid

De magische vrolijkheid houdt daar niet op. De show Let’s Sing Christmas! nodigt gasten uit om mee te zingen met de meest hartverwarmende kerstliedjes. Ontmoetingen met de Kerstman en Disney Figuren die hun mooiste kerst outfits dragen, geven jong en oud de kans om een prachtige kerstfoto te maken. 

Kerstig snacken

Bovendien is het feest voor fijnproevers, want het resort breidt het aanbod aan eten en drinken uit met veel seizoensspecialiteiten. De magische wintermarkt L’Hiver Gourmand keert terug van 10 november 2023 tot en met 17 maart 2024, met stijlvolle chalets die een grote verscheidenheid aan feestelijke gerechten en lekkernijen serveren. Naast het verwennen van hun smaakpapillen met een heerlijke kop warme chocolademelk, kunnen gasten ook kerstinkopen doen. In de winkels in de Disney Parken, in Disney Village en de Disney Hotels zijn veel seizoenssouvenirs te koop om het huis gezellig te decoreren en de kerstsokken te vullen. 

Vrijwilligers in actie

Dit jaar brengen Disney VoluntEARS (Cast Members die deelnemen aan vrijwilligersactiviteiten) opnieuw vreugde en magie aan kinderen in ziekenhuizen. Zij helpen de Kerstman een handje door duizenden geschenken uit te delen op de kinderafdelingen van ziekenhuizen in heel Frankrijk, waardoor Kerst een beetje magischer wordt voor degenen die het het meest nodig hebben.

New year’s Eve

Op 31 december luidt Disneyland Paris het nieuwe jaar in op een uitzonderlijke manier met een feestelijk programma voor de gasten en verruimde openingstijden.

De kerstversiering in Disneyland Paris:

  • 10 km aan guirlandes zijn geïnstalleerd in beide Disney Parken
  • 11.604 kerstornamenten
  • 78 kerstbomen
  • Een majestueuze kerstboom van 24 meter hoog (met een gewicht van 24 ton), versierd met meer dan 1000 ornamenten.
  • Meer dan 37.000 bloemen geplant in 4 dagen door de Horticulture teams.
  • 300 kostuums ontworpen voor Mickey’s Dazzling Christmas Parade.

De kerstmagie is niet alleen in de Disney Parken te vinden, maar ook alle Disney Hotels zijn versierd met kerstdecoratie.

Veel Disney Figuren dragen hun mooiste kerstoutfits om samen met gasten hartverwarmende momenten door te brengen en te poseren voor onvergetelijke foto’s. Ho ho ho… Zelfs de Kerstman feest mee tot hij op zijn arreslee vertrekt naar de Noordpool!

Sommige ervaringen, shows of evenementen kunnen worden gewijzigd of geannuleerd zonder voorafgaande kennisgeving afhangend van de veiligheids- en gezondheidsmaatregelen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.