logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Agenda: Beleef vanaf 29 november de magie in Maastricht

Magisch Maastricht Datum: 29-11-2019 t/m 31-12-2019
Adres: Vrijthof, Maastricht (Route)

Bewonder deze winter samen met geliefden de adembenemende sfeer van Magisch Maastricht. Met het bomvolle programma is een meerdaags verblijf goed te vullen. Het programma varieert van verrassingsconcerten en tentoonstellingen tot grootse culturele activiteiten en schitterende lichtobjecten. Bekijk de complete agenda via onderstaande link en bereid je voor op winterse magie!

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


Adembenemende sfeerverlichting

Kom je in december naar Maastricht, dan is de adembenemende sfeerverlichting niet te missen. Volg de Magische Lichtroute en leer Maastricht op bijzondere wijze kennen. Het betoverende lichtjeslint voert je door de verschillende wijken van het centrum: van het jonge Wyck en moderne Céramique tot het industriële Sphinxkwartier en romantische Jekerkwartier. Daarnaast is een bezoek aan Magisch Maastricht vanaf dit jaar #instaproof. De hoogtepunten van de Magische Lichtroute zijn namelijk officieel benoemd als instahotspots. Download de Magische Lichtroute voor de complete route en de instahotspots.

Uniek lichtkunstwerk in het Sphinxkwartier

Nieuw en een absolute must-see is een uniek lichtkunstwerk in het Sphinxkwartier. Deze kubusvormige installaties zijn tussen 14 december en 4 januari op verschillende plekken in het Sphinxkwartier te zien. Op 14 en 28 december wordt het publiek en het kunstwerk op interactieve wijze dichterbij elkaar gebracht door middel van driedimensionaal licht. Het belooft een spectaculaire audiovisuele show te worden met een perfecte synergie tussen mens en machine.

Winterpret

De magie op het Vrijthof mag ook dit jaar niet ontbreken. Met de overdekte schaatsbaan van 900m2, meer dan 80 chalets op de kerstmarkt, het Huis van de Kerstman, het bekende reuzenrad van 45 meter hoog en verschillende horeca-concepten waan je je in winterse sferen. De Sint Servaasbasiliek opent dit jaar voor het eerst haar deuren tijdens het winterevenement. Bezoekers kunnen een ‘bougie’ke’ (kaarsje) opsteken en genieten van een moment van rust. Daarnaast brengen een kerststallententoonstelling en diverse activiteiten het vertier op het Vrijthof en de bezinning in de basiliek op magische wijze samen.

Sprankelend muziekprogramma

Liefhebbers van cultuur kunnen deze winter hun geluk niet op. Zo vinden van 14 december 2019 t/m 5 januari 2020 in het centrum van de stad diverse verrassingsconcerten plaats. Ook pakt Stichting Cultura Mosae groots uit met een feestelijk programma, waarbij onder andere Glennis Grace, Belle Perez, Emma Heesters en Dennis van Aarssen spetterende gratis optredens verzorgen. Naast deze hoogtepunten worden er doordeweeks verschillende intieme optredens georganiseerd.

Kom in de kerststemming en geniet van één van de magische kerstconcerten van André Rieu in MECC Maastricht. De mooiste kerstnummers, romantische walsen en andere prachtige nummers van over de hele wereld komen ten tonele.

Reis slim in december

Voor bezoekers zijn er speciale acties om voordelig en makkelijk naar Maastricht te komen. Op P+R Noord parkeer je de hele dag gratis. Met de bus reis je vervolgens voor € 2,- p.p. (of € 5,- voor 3-5 personen) naar het centrum van Maastricht. Maak in de weekenden gebruik van de speciale €2,- trein- en buskaartjes van Arriva. Of koop via de Spoordeelwinkel van NS een dagretour voor €19,- en krijg een kop koffie of thee en een stuk Limburgse vlaai cadeau.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.