logo-liggend-wit-donkerblauw

Agenda: Boekids Festival

Boekids Festival en Boektalk Datum: 26-11-2023 tot en met 26-11-2023
Locatie: PAARD
Adres: Den Haag (Route)

Boekids Festival, het festival dat kinderen en (jong)volwassenen met diverse achtergronden in contact brengt met (jeugd)literatuur, wordt gehouden op zondag 26 november in PAARD Den Haag. Het twintigjarig jubileum markeert tevens de laatste editie van het literatuurfestival.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


We gaan er met een klapper uit”, aldus Ellen van Heijningen, directeur Boekids Festival. Dit jaar staat het thema in het teken van ‘Muziek’. Woorden vinden hun weg gemakkelijker op muziek, denk hierbij aan poëzie, rap en liedteksten. Een van de hoogtepunten van deze jubileumeditie is de aanwezigheid van Claude, bekend van de nummer 1 hit ‘Ladada (Mon Derniet Mot)’. Ook de meiden van PaardenpraatTV, Britt Dekker en Esra, zullen op het podium staan. Daarnaast kunnen festivalbezoekers uitkijken naar optredens van BENR, SERA en Diede. Verder worden kinderen voorgelezen door Iris Lam uit het boek ‘De bond voor bangeriken’ en zullen schrijfster Annet Schaap en muzikante Fredrike de Winter lezen, spelen en zingen uit het boek ‘De Meisjes’.

De wonderen van literatuur ontdekken tijdens Boekids Festival

Na twee decennia lang kondigt Stichting Boekids haar laatste editie van het Boekids Festival aan in Den Haag, dat op 26 november zal plaatsvinden in PAARD Den Haag. Boekids Festival, dat in de afgelopen jaren een belangrijk evenement op de culturele kalender van Den Haag is geworden, heeft tienduizenden kinderen en jongeren samengebracht om de wonderen van lezen te ontdekken en hun verbeelding te stimuleren. “Deze laatste editie in Den Haag voelt als het sluiten van een boek – een boek vol onvergetelijke en inspirerende verhalen,” zegt Ellen van Heijningen, de organisator van Boekids Festival. 

Van Heijningen vervolgt: “Wij zijn er trots op dat grote namen als Claude, BENR en Britt Dekker dit jaar in ons programma staan en we gaan er dan ook een echt feest van maken. We hopen dat we heel veel kinderen en (jong)volwassenen mogen ontvangen en samen de laatste bladzijde van Boekids Festival kunnen schrijven. Ondanks dat dit hoofdstuk ten einde loopt, blijft de liefde voor boeken en lezen voortduren en we kijken uit naar nieuwe literaire avonturen in de toekomst.”

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.