logo-liggend-wit-donkerblauw

Agenda: Art Rotterdam 2023

Art Rotterdam 2023 Datum: 9-02-2023 tot en met 12-02-2023
Adres: Van Nelleweg 1, Rotterdam (Route)
Prijs: vanaf 22.50 euro

De 24ste editie van Art Rotterdam, van 9 tot en met 12 februari, krijgt steeds duidelijker contouren. Net als vorige jaren biedt de Rotterdamse Van Nelle Fabriek onderdak aan ruim honderd toonaangevende binnen- en buitenlandse galeries met werk van aankomende en gevestigde kunstenaars. NN Group (o.a. Nationale Nederlanden), al zeven jaar partner van Art Rotterdam, heeft de genomineerden voor de NN Art Award bekendgemaakt. Recent zijn ook de selecties voor de buitenwerken op het terrein van de Van Nelle Fabriek en voor Sculpture Park in de Tabakshal afgerond.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


NN Art Award 2023

Jaarlijks reikt NN Group de NN Art Award uit aan een uitzonderlijke getalenteerde, en in Nederland opgeleide kunstenaar. Voor het eerst dit jaar konden ook kunstenaars uit de Prospects tentoonstelling hun werk inzenden voor een nominatie. Dit jaar bestond de jury voor de NN Art Award uit: Marina de Vries, hoofdredacteur Museumtijdschrift; Yolande Zola Zoli van der Heide, curator Van Abbemuseum; Inez de Brauw, kunstenaar en winnaar NN Art Award publieksprijs 2022; Ali Keles, verzamelaar en Founding Managing Partner Lakeside Capital Partners; Elisah van den Bergh, curator NN Kunstcollectie. De juryleden waren stuk voor stuk onder de indruk van de hoge kwaliteit van de gepresenteerde werken. Uiteindelijk heeft de jury uit de 34 inzendingen de volgende kunstenaars genomineerd voor de NN Art Award:

  • Kévin Bray – Upstream Gallery
  • Monali Meher – Lumen Travo
  • Laura Jatkowski – Prospects
  • Salim Bayri – Prospects

De werken van de 4 genomineerde kunstenaars zijn te zien in de NN Art Award stand op Art Rotterdam 2023. De bekendmaking van de winnaar, die een geldprijs van € 10.000,- ontvangt, vindt plaats tijdens de Press Preview van Art Rotterdam op woensdag 8 februari. Daarnaast koopt NN Group een kunstwerk van één van de vier genomineerden aan voor de bedrijfscollectie van NN Group. Van alle genomineerden zal een online artikel verschijnen op GalleryViewer.com.

Sculpture Park

Sculpture Park, mede mogelijk gemaakt door Stichting Droom en Daad, is een presentatie van voornamelijk grootschalige, aan natuur of stedelijke omgeving gerelateerde kunstwerken. Gepresenteerd in de monumentale Tabakshal. Voor de architectonische invulling tekent ontwerpbureau Tom Postma Design (bekend van Art Basel, Frieze Masters, Tefaf). Een deel van de ruimte is voorbehouden aan Rotterdamse of in Rotterdam opgeleide kunstenaars. Inzet van Sculpture Park is namelijk: verbinding met de stad Rotterdam Het selectiecomité bestaat uit: Ove Lucas (directeur CBK Rotterdam en directeur Sculpture International Rotterdam), Saskia van Kampen (curator Boijmans Van Beuningen) en Tom Postma (creative director Tom Postma Design). Onder de geselecteerde kunstenaars bevinden zich: Atelier van Lieshout (Ron Mandos), Caroline Coolen (NL=US), Delphine Courtillot (Dudokdegroot) Niels van Bunningen (Singular-Art), Leendert van Accoleyen (Pizza Gallery), Esther Kokmeijer (Gallery Vriend van Bavink), Norman Dilworth (Bacqueville), Krijn-de-Koning (Slewe), Hadrien Gerenton (m.simons), Indrikis Gelzis (Tatjana Pieters), Lara Almarcegui (Ellen de Bruijne) en Jan Eric Visser (Bradwolff&Partners).

Buitenwerken

Het buitenterrein van de Van Nelle Fabriek vormt het podium voor een reeks van fascinerende buitenwerken. De geselecteerde kunstenaars zijn: Laura Malpique (Prospects), Lisa Tiemann (Schwartz Contemporary), Unflatables (MPV Gallery), Pim Palsgraaf (NL=US Gallery), Tom Putman (Heesjteck#), Ruud Kuijer (Slewe Gallery), Eelke van Willigen (Galerie Franzis Engels), Marinke van Zandwijk (Galerie Franzis Engels), Sarah Maple (Koch x Bos), Chantal van Lieshout (Prospects), De Aanschouw, Dré Wapenaar (NL=US Gallery), Regula Maria Müller (Phoebus), Luuk Smits (Trendbeheer), Miyuki Inoue (Prospects) en Jan Smejkal (Phoebus).

Over Rotterdam Art Week

Kunst is overal in Rotterdam, en zeker tijdens Art Rotterdam en de gelijktijdige Rotterdam Art Week. Kunst-, design- en architectuurliefhebbers vinden door de hele stad diverse beurzen, speciale openingen van tentoonstellingen in musea en kunstinstellingen, pop-up exposities en open ateliers. Net als in eerdere jaren bestaat de programmering uit evenementen die stuk voor stuk het kunstklimaat in de stad versterken en verlevendigen. Nieuw deze editie is een samengestelde wandeling langs de bijzondere collectie buitensculpturen van Rotterdam en Het Kunstenaarsbal op zaterdagavond. Andere must-visits tijdens Rotterdam Art Week: In the Black Fantastic in Kunsthal Rotterdam; jonge kunstenaars bij The New Current in Brutus en de jubileumeditie van Tec Art. Voor de complete programmering: Rotterdamartweek.com.

Over Art Rotterdam

Art Rotterdam is de meest gerenommeerde beurs voor hedendaagse kunst in Nederland. Jaarlijks biedt Art Rotterdam een podium aan de nieuwste ontwikkelingen in de beeldende kunst. De scherpe focus op jonge kunst, de verscheidenheid van de verschillende secties, de verbinding met de stad Rotterdam en de fascinerende locatie verlenen Art Rotterdam een unieke uitstraling. Art Rotterdam is voor steeds meer kunstliefhebbers het aantrekkelijke alternatief binnen het internationale veld van beurzen.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.