Agenda: Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival
Datum: 01-12-2021 tot en met 22-1-2022
Adres: Amsterdam (Route)

Van 1 december 2022 t/m 22 januari 2023 vindt voor de elfde keer het Amsterdam Light Festival plaats. Het populaire winterse evenement, een van de meest toonaangevende lichtkunstfestivals ter wereld, verbindt en verrijkt bewoners en bezoekers met lichtkunst tegen de achtergrond van fotogeniek Amsterdam. Thema van de elfde editie met twintig inspirerende kunstwerken is Imagine Beyond.

Foto: artist impression Fireflies van Studio Toer © Amsterdam Light Festival

Meer weten?

Thema: Imagine Beyond

In de elfde editie neemt Amsterdam Light Festival bezoekers aan de hand van het thema Imagine Beyond mee in de wereld van de verbeelding. De wereld om ons heen is tijdelijk en kan ineens helemaal anders zijn. Dat hebben we de afgelopen tijd ervaren. Maar de kracht van onze verbeelding blijft. Met onze verbeelding kunnen we het hier en nu ontstijgen en onbegrensd de dag van morgen voorstellen. Laat de lichtkunstwerken je meevoeren naar andere werelden. Kijk door het licht en laat je fantasie de vrije loop. Wat zie je? Praten we met lampen? Hebben we alleen nog virtuele bruggen? Stroomt het water omhoog? Ga mee op reis en beleef het zelf.

Internationaal

De twintig speciaal geselecteerde werken zijn van twaalf Nederlandse en acht internationale kunstenaars uit onder meer Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Taiwan en de Verenigde Staten. Speciaal dit jaar is dat diverse werken ook overdag met zonlicht zijn te bewonderen en dat een aantal kunstwerken monumenten met elkaar verbindt. Zo verbindt Spin Me a Yarn van Studio Vertigo met een draad roze wol twee monumentale bouwwerken.

Amsterdam Lightfestival 2022 2023
Artist impressions Spin Me a Yarn van Studio Vertigo, Light Gate van Edwin Baruch,
Bloomlight van VOUW en Sign van Vendel & de Wolf. © Amsterdam Light Festival

Educatie

Amsterdamse jongeren werken met speciale educatieprogramma’s voor het achtste jaar op rij mee aan nieuwe lichtkunstprojecten voor het festival. Studenten van de Breitner Academie maken onder begeleiding van de curator en technici van het festival een nieuw lichtkunstwerk. Daarnaast werken zo’n duizend Amsterdamse basisschoolleerlingen samen met Studio Toer aan het kunstwerk Brug van 1.000 Dromen.

Tickets

De lichtkunstwerken kunnen varend en wandelend worden beleefd. Dagelijks zijn de lichten aan van 17.00 tot 23.00 uur en op Oudejaarsavond tot 20.00 uur. Tickets voor de vaar- en wandelbelevingen zijn te bestellen via de website van het festival. Met een audiotour op de rondvaartboot, een digitale routekaart en diverse communicatiemiddelen neemt het festival bezoekers mee in het thema Imagine Beyond en het verhaal van de kracht van verbeelding.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.