logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Aftershokz Aeropex bluetooth headset


We mogen al een fikse tijd genieten van onze Aftershokz. Steevast wanneer ik alleen op pad ga, gaat mijn trouwe blauwe metgezel met me mee. Waarom? Deels om te genieten van muziek of Netflix tijdens mijn treinreizen, maar ook vooral vanwege de navigatie op de locatie zelf. Dankzij het open ontwerp van de headset hoor je namelijk alle omgevingsgeluiden zonder problemen. En dat maakt hem wel zo veilig! Lees vooral even mijn eerste ervaringen met de Aftershokz Trekz, dan weet je meteen hoe deze headset geluid overbrengt via je schedel.

Dit betekent in feite dat de transducers meer een directe hoek tegen de randen van je wangen hebben, zodat je meer hoort. Maar ook degenen om je heen zullen minder horen, bij alle versies van de AfterShokz is er een zekere mate van geluidslekkage vanwege de aard van de transducer. Met de AfterShokz Xtrainerz verminderen we de geluidslekkage met 50%, waardoor ze stiller zijn voor mensen om je heen.

AfterShokz Aeropex

De AfterShokz Aeropex is de opvolger van de succesvolle AfterShokz Trekz Air. Een terechte opvolger, met heel wat verbeteringen onder de motorkap. Een van de grootste verbeteringen is een betere manier om het geluid over te dragen, waardoor de ‘oortjes’ en stuk kleiner zijn geworden. De transducers op de Aeropex zijn dan ook niet veel groter dan het topje van je vingers, iets dat je ook terugziet in het gewicht van deze bluetooth koptelefoon. Hij biedt een aanzienlijk beter en voller geluid dan de Trekz Air, waarbij je nog altijd alles hoort wat er in je omgeving gebeurt. Omdat het geluid niet via het oor gaat, maar via de schedel, schijnt het zelfs zo te zijn dat mensen met een verminderd gehoor in sommige gevallen toch nog van al het geluid kunnen genieten.

Eigenschappen van de Aeropex

Aangezien de Aeropex een opvolger is van de Trekz Air, is het niet zo vreemd dat je veel van dezelfde eigenschappen terugziet. Zo is hij beter afgedicht tegen water, met een IP67-normering. Spatwaterdicht en bestand tegen zweet, maar je moet er niet mee gaan zwemmen. De headset kan maximaal 30 minuten onder water, op een maximale diepte van 1 meter. De kwaliteit van de nieuwe transducers hebben een forse upgrade gekregen. Door een nieuw ontwerp en een iets betere techniek krijg je een voller en dieper geluid te horen dan voorheen (daar hoorde je de hoge noten de boventoon voeren, vooral ten nadele van het middenbereik). Een geweldige upgrade dus! Bovendien is er minder lekkage van het geluid, waardoor je omgeving minder kan horen van wat jij hoort. Dat is altijd een prettig idee. Verwacht overigens niet de lage bassen van een in-ear headset, dat ga je echt niet redden. De accu gaat ongeveer 8 uur mee, met het geluidsvolume op 50%.

Uiterlijk

Dankzij de kleinere transducers, ziet de AfterShokz Aeropex er ook een stuk subtieler en eleganter uit dan zijn voorganger. De oortjes liggen netjes voor je oor, terwijl het communicatieblok met alle bedieningselementen net achter je oor ligt. De headset heeft een aantal fysieke knoppen, die je makkelijk kunt vinden en snel kunt bedienen. Er is zelfs een knopje aanwezig waarbij je snel kunt schakelen tussen twee apparaten. Je kunt dus snel schakelen tussen je smartphone en je tablet of je computer!

Wat krijg je bij de headset?

Het grote voordeel van deze bluetooth koptelefoon is, dat je niet hoeft te zoeken naar ‘de beste pasvorm’ oordopjes. Hij ligt op je horen, en daarmee klaar. In de doos vind je wel een unieke oplaadkabel, in tegenstelling tot de standaard micro-USB-kabel waar de Trekz Air nog gebruik van maakte. Ik begrijp dat dit wenselijk is om hem beter waterdicht te maken (en het bespaart ruimte), maar zo’n extra oplaadkabel in de kabel-lade is natuurlijk wel jammer. Praktisch is de functie waarbij de headset trilt wanneer je hem wil opladen als de contactpunten vochtig zijn. Niemand zit te wachten op kortsluiting! In de doos vind je bovendien een praktische opbergetui en een papieren handleiding, zodat je alle functies op een rij hebt staan.

Ga direct naar AfterShokz Aeropex op BOL.com.


Recensie over AfterShokz Aeropex

CooleSuggesties topper

De Aeropex is een geweldige upgrade vanaf de Trekz Air. De nieuwe AfterShokz PremiumPitch 2.0+ werkt geweldig. Het is kleiner en lichter dan zijn voorganger. De headset voelt ontzettend stevig en nagenoeg onverwoestbaar aan en levert een mooi, vol geluid, waarbij je al je omgevingsgeluiden nog kunt horen. Dit is dus geen headset voor wanneer je afzondering zoekt op kantoor, maar juist voor in het verkeer, tijdens het hardlopen of wielrennen of wanneer je gewoon muziek wil luisteren tijdens het werken. Een echte aanrader!

Score: 9


Informatie

AfterShokz Aeropex, Aftershokz
Meer weten?
Prijs: 161 euro euro.

Ga direct naar Aftershokz XTrainerZ op BOL.com.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.