logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Afkicken van je smartphone

Zeg eens eerlijk: hoe lang duurt het ’s ochtends voor jij je smartphone hebt ontgrendeld en op social media zit, om te kijken wat je vrienden de dag ervoor hebben uitgespookt? Voor sommigen is dat heel kort, direct na het uitzetten van hun wekker. Anderen kijken even op het toilet of tijdens het ontbijt… er zijn maar weinig mensen meer die niet in het eerste uur dat ze wakker zijn gebruik hebben gemaakt van hun smartphone. Sterker nog: bijna 30% van de Nederlanders is letterlijk verslaafd aan hun smartphone en zijn er op één of andere manier sociaal afhankelijk van! Tijd dus om af te kicken van je smarpthone.

Kennis en kunde

In het boek Afkicken van je smartphone wordt je op een prettige en vrolijke manier gewezen op het feit dat je verslaafd bent aan je smartphone… en hoe idioot dat eigenlijk is. De feitjes liegen er niet om, dankzij talloze onderzoeken maakt het boek duidelijk dat het enge vormen begint aan te nemen en dat het toch echt tijd wordt voor een verandering. We zijn veel te vaak afgeleid door onzinnige feitjes, onze concurrentiedrang vliegt de pan uit en de angst dat je iets mist, is een echte ziekte geworden (FOMO). Gelukkig is het ook niet zo moeilijk om daar verandering in aan te brengen – ook daar geeft Afkicken van de smartphone je genoeg handvatten voor.

Praktisch ingesteld

Het fijne fan dit compacte boekje is dat het heel praktisch is ingesteld. Natuurlijk staan er talloze onderzoeken in vermeld over de negatieve gevolgen en eigenschappen van overdadig smartphonegebruik, maar het wordt altijd op jezelf en je eigen leven betrokken (en dat van je nabije omgeving). Daardoor gaat de informatie meteen even. Daarnaast staan een heleboel tips en trucs in het boekje waarmee je jouw eigen smartphonegebruik kunt verminderen. En waarin je andere leuke dingen kunt doen, zoals koekjes bakken (of eten), gitaar kunt leren spelen of … nou ja – een gesprek voeren met iemand?

Ga direct naar Afkicken van je smartphone op BOL.com.


Recensie over Afkicken van de smartphone

Smartphones zijn onze nieuwe levensgezellen geworden, lijkt wel. En dat is niet de bedoeling. Het is bizar om te lezen wat voor impact smartphones (en het overdadige smartphonegebruik) voor gevolgen heeft op ons leven en de wereld om ons heen. Als dat je over de drempel helpt (en dat kan bijna niet anders) lees je in dit boek hoe je van je verslaving afkomt. Het boek is prettig en toegankelijk geschreven, met veel illustraties, schema’s en onderzoeksresultaten. Het praktische deel had wat mij betreft uitgebreider mogen zijn, maar het is een geweldig begin voor een beter en gezonder leven!

Score: 8


Informatie

Afkicken van je smartphone,
Illustrator: nvt
Uitgever: Deltas boeken, 160 pagina’s, paperback.
Vanaf: 14 jaar. ISBN: 9789044756531. Prijs: 16.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.