logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Het beste advies om jouw bedrijf financieel gezond te houden

De financiële situatie van je bedrijf gezond krijgen en behouden is essentieel voor het bestaan van de onderneming. Een gezond bedrijf begint immers met goede financiën. Zo zijn er diverse tips die het verschil kunnen maken tussen het blijven bestaan van de onderneming, of in het ergste geval de ondergang. In dit artikel lees je diverse tips die jou helpen de financiële situatie van je bedrijf op orde te krijgen en dit zo te houden. Zo verzeker je jezelf dat de onderneming nog vele jaren door kan gaan met ondernemen.

De financiële ruimte kennen

Door een goed oog te hebben op de financiële situatie, creëer je een scherp beeld wat er zowel in komt als uitgaat. Door een liquiditeitsbegroting op te stellen, kan je het geld op de voet volgen en weet je precies wat er maandelijks speelt op financieel gebied. Daarnaast weet je ook of je voor een bepaalde maand wat krapper zit, of dat er juist grote investeringen gedaan kunnen worden.

Belastingadvies

Ook kan er advies worden gevraagd op het gebied van belasting in de vorm van belastingadvies. Een belastingadviseur kan jouw als ondernemer helpen bij het betalen van de belasting. Daarnaast weet een belastingadviseur vaak welke uitzonderingen voor jou als ondernemer van toepassing zijn. Zo weet je zeker dat je niet teveel belasting betaald.

Werk en privé gescheiden houden

Wanneer je zowel je privé rekening gebruikt voor privé en zakelijk gebruik, heb je totaal geen overzicht over de financiële situatie van jouw bedrijf. Het is daarom aan te raden om dit gescheiden te houden om inzichtelijkheid over de financiën te behouden.

Financiële buffers

Het creëren van financiële buffers zorgt ervoor dat je bent voorbereid op financiële situaties waarin het tegen kan vallen. Wanneer het iets minder gaat, slaat niet direct de paniek toe, maar heb je geld achter de hand om het voor die periode op te vangen. Daarnaast is het belangrijk om een vangnet te hebben wanneer je echt geld nodig hebt. Dit kan zijn een lening bij familie of vrienden. 

Jouw financiële situatie laten verzorgen

Wanneer je ervaart je geen grip kunt krijgen op de financiële situatie, is het mogelijk om een accountancykantoor in te huren die dit voor jou kan oplossen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor accountancy Almere, die de financiële situatie voor jou op orde kan maken. Op deze manier weet je zeker dat de financiële situatie van jouw bedrijf op orde blijft en het bedrijf nog vele jaren kan door blijven ondernemen.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.