logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Shopping: Adventskalenders in alle soorten en maten: 3 originele adventskalenders


Je kent ze vast wel: adventskalenders, die je helpt met het aftellen naar Kerstmis. Ze verschenen voor het eerst in de 19e eeuw, en hebben dus een rijke geschiedenis. De kalender bestaat uit een aantal vakjes. Iedere dag mag je een vakje openen, waar je een cadeautje of een lekkernij aantreft. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat ze tegenwoordig in alle soorten en maten voorkomen. Welke vorm past bij jou?

Playmobil

Playmobil heeft al een jarenlange traditie aan adventskalenders. Online vind je ze dus in alle soorten en maten. Ook dit jaar weer komt het merk met een paar leuke en stoere kalenders. Van draken tot een museumroof, van een kerstboerderij tot een paardenmanege. Of ga je toch liever voor een wat algemene adventskalender met Playmobilpoppen? De nieuwe uitvoeringen zijn Topagents, Paardrijclub en het magische Kerstatelier met elfen.

Bekijk hier een aantal varianten van de Playmobil Adventskalender.

MyMuesli

mymuesli viert haar 10-jarige verjaardag ’in style’ en verpakt 24 heerlijke biologische muesli’s in een gouden adventskalender. Zo kun je elke ochtend van een feestelijk ontbijt genieten met maar liefst 13 verschillende muesli-soorten. Deze mymuesli surprise wordt jouw gouden hoogtepunt tijdens de kerst. Achter elk gouden deurtje van de kalender gaat een bekertje van 85g met de lekkerste verrassings-muesli schuil.

Wees voorbereid op 24 december, want de muesli-expert stopte voor kerstavond een  bijzondere verrassing in de adventskalender. Nog iets leuks: de kalender heeft kleine afmetingen (40 x 40 x 40 cm) en is hierdoor ook gemakkelijk mee te nemen naar je werk om je collega’s te verrassen. De mymuesli2go Adventskalender is voor €59,90 verkrijgbaar op www.mymuesli.nl

Traditie bouwen

Wil je echt bouwen aan een mooie traditie? Dan ben je beter af met een adventskalender die je keer op keer weer kunt gebruiken. Ook die heb je in alle soorten en maten. De porseleinen adventskalenders van Villeroy & Boch zijn jaar op jaar weer te gebruiken. Ze beschikken over laatjes en vakjes die je makkelijk zelf kunt vullen – zo maak je de adventskalender meteen heel bijzonder en persoonlijk! Dit handbeschilderde kleinood van Christmas Toys Memory herinnert aan tijden waarin het speelgoed nog door de kerstman gebracht werd. Deze adventskalender heeft plaats voor 24 kleine attenties voor een lief persoon. Maak van de advent iets heel bijzonders.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.