logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Advance Wars 1+2: Reboot camp

Ik moet zeggen dat ik een tikje bevooroordeeld ben als het aankomt op de game Advance Wars 1+2 Re-boot camp. Ik heb de game namelijk grijsgespeeld op de Gameboy Advanced en de NDS. Deze titel is voor mij dus echt een gevalletje: volstaat de kwaliteit nog altijd volgens de moderne normen?

Tactische titel

Voor wie Advance Wars nog niet kennen: het is één van de leukste en tofste turn-based tactische spellen die er op de markt zijn. Naar mijn bescheiden mening, dan. Laat je hier ook zeker niet verrassen door de vormgeving, want het spel is knap lastig om te overwinnen. De AI zet je voor meer uitdagingen dan je zou willen! En de originele games zijn daarbij nog altijd de leukste van de franchise: de eerste twee daarvan zijn opgepoetst en omgebouwd om op de Nintendo Switch te kunnen draaien. En ja, daarmee kun je dus overal ter wereld ten strijde trekken! Hierin kun je het opnemen tegen maximaal drie andere legers om de strijd te beslechten op het strijdtoneel.

Klassieke battlegame

Als je kijkt naar het tijdsvak waarin Advance Wars (de originele dan) zijn uitgekomen, weet je dat deze titels ook echt aan de basis stonden. Heel wat games die na Advance Wars zijn gereleased, hebben elementen gebruikt die in deze titel zijn bedacht of gecombineerd. Iedere beurt zet je jouw eenheden op een strategische plek op de kaart, waarna je jouw tegenstanders kunt aanvallen of in de verdediging kunt stationeren. Natuurlijk heeft elk type eenheid zijn sterke en zwakke punten, waar je rekening mee kunt (lees: moet) houden. Niet alleen om aan te vallen, maar zeker ook voor je verdediging. Had ik al gezegd dat de AI best fanatiek is? Gebruik je infanterie, tanks, mechs en heli’s dus verstandig! Daarbij speelt ook de kleurrijke legerleiding een belangrijke rol: deze heeft namelijk unieke skills die het evenwicht op het strijdveld behoorlijk kan veranderen.

Bekijk de trailer van Advance Wars 1 + 2

Grafisch geweld

Het meest opvallende aan de upgrade is wel de cosmetische aanpassing. De eenheden zijn namelijk opgewaardeerd van 2D naar 3D. Dat lijkt een kleine verbetering, maar blijkbaar is het er wel eentje die de nodige rekenkracht vraagt van de Nintendo Switch, die af en toe hapert bij het laden van nieuwe content. Het overstappen naar een nieuwe kaart of het opstarten van een nieuw level kán dus even duren. Het is dat je het maar weet! Het is natuurlijk ook een grote stap van de GBA naar de Nintendo Switch, en eerlijk is eerlijk – het ziet er fantastisch uit, maar die pracht en praal komt wel met een kleine keerzijde.


Ga direct naar Advance Wars 1+2: Re-boot camp op BOL.com.

Recensie over Advance Wars 1+2: Re-boot camp

CooleSuggesties topper

Ondanks de prestatieproblemen brengt Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp een sterk punt: fantastische games zijn nog altijd fantastisch, ze doorstaan de tand des tijds zonder problemen. Beide games zijn puur genieten: het zijn toffe games waar je jouw koppie bij moet houden, waar je op moet letten en moet denken voor je iets definitief doet. Er zijn tientallen levels om door te spitten, muziek en graphics om te unlocken en legereenheden om te verbeteren en te verzamelen. Waar wacht je nog op? Kruip in die tank en laat zien wat je waard bent!

Score: 9


Info

Advance Wars 1+2: Re-boot camp
Uitgever: Nintendo
Getest op: Nintendo Switch
Genre: strategie
Prijs: 60 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.