logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Adobe onthult Firefly: een familie van creatieve generatieve AI-modellen

Ook Adobe omarmt kunstmatige intelligentie en lanceert Firefly, een nieuwe creatieve generatieve AI-dienst. Met dit nieuwe platform kun je afbeeldingen en teksteffecten laten genereren. Daarnaast brengt Firefly nog meer precisie, kracht, snelheid en gemak naar Creative Cloud, Document Cloud, Experience Cloud en Adobe Express workflows waar content wordt gecreëerd en bewerkt. Adobe ontwerpt generatieve AI om creators te helpen hun vaardigheden en creativiteit te benutten en efficiënter te werken.

Adobe heeft meer dan tien jaar ervaring met AI-innovatie en levert honderden intelligente mogelijkheden via Adobe Sensei in toepassingen waarop honderden miljoenen mensen vertrouwen. Dankzij functies als Neural Filters in Photoshop, Content Aware Fill in After Effects, Attribution AI in Adobe Experience Platform en Liquid Mode in Acrobat kunnen Adobe-klanten content met precisie, snelheid en gemak creëren, bewerken, meten, optimaliseren en beoordelen. Deze innovaties worden ontwikkeld en ingezet in overeenstemming met Adobe’s AI-ethische principes van verantwoording, verantwoordelijkheid en transparantie.

Nieuwe superkrachten voor ontwerpers

Firefly is ontworpen om alle creators superkrachten te geven om hun fantasieën te realiseren. Met Firefly zal iedereen die content creëert – ongeacht hun ervaring of talent – op zijn eigen manier content kunnen genereren waar ze van dromen, van afbeeldingen en audio tot illustraties, video’s en 3D, met meer snelheid en gemak dan ooit tevoren.

Firefly bestaat uit meerdere modellen, afgestemd op klanten met een breed scala aan vaardigheden en technische achtergronden. Het eerste model van Adobe, getraind op Adobe Stock beelden, content met een open licentie en public domain content waarvan het auteursrecht is verlopen, richt zich op afbeeldingen en teksteffecten en is ontworpen om content te genereren die veilig is voor commercieel gebruik. De honderden miljoenen beelden van Adobe Stock behoren tot de hoogste kwaliteit in de markt en zorgen ervoor dat Firefly geen content genereert op basis van andermans IP.

David Wadhwani, president van Adobe’s Digital Media Business: “Generatieve AI is de volgende evolutie van AI-gestuurde creativiteit en productiviteit, en transformeert het gesprek tussen maker en computer in iets natuurlijkers, intuïtievers en krachtigers. Met Firefly brengt Adobe generatieve AI-gestuurde ‘creatieve ingrediënten’ rechtstreeks in de workflows van klanten, waardoor de productiviteit en het creatieve vertrouwen voor alle makers toeneemt, van high-end creatieve professionals tot recreatieve gebruikers uit de creator economie.”

Adobe lanceert ook een bèta voor Firefly die laat zien hoe creators van alle ervaringsniveaus en vaardigheidsniveaus afbeeldingen van hoge kwaliteit en verrassende teksteffecten kunnen genereren. Adobe gelooft dat de volledige kracht van technologie niet kan worden gerealiseerd zonder grote verbeeldingskracht. Via het bètaproces zal het bedrijf samen met de creatieve gemeenschap en klanten deze transformerende technologie verder ontwikkelen en integreren in de workflows van zijn applicaties. De eerste Creative Cloud-toepassingen die zullen profiteren van Firefly-integratie zijn Adobe Express, Adobe Photoshop en Adobe Illustrator.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.