logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Ad Astra


Ad Astra is een science fiction-thriller waar sommigen laaiend enthousiast over zijn en anderen matig op reageerden. Ik snap ook helemaal waarom, het is namelijk een film die heel anders is dan de reguliere blockbuster die je normaliter in de bioscoop gaat zien. En dat terwijl de film gebruikmaakt van een goede cast, waaronder Brad Pitt en Tommy Lee Jones!

Het verhaal van Ad Astra

Wat betekent Ad Astra? Wel: Ad Astra is niet de naam van de astronaut op de cover, laten we dat alvast voorop stellen. Het is Latijn en betekent zoveel als ‘Naar de sterren’. En dat is precies wat Brad Pitt, hier in de rol van astronaut Roy McBride, zoon van de veelgeprezen ruimteverkenner, gespeeld door Tommy Lee Jones. Tijdens zijn verkenningstocht is zijn vader namelijk van de kaart verdwenen, ergens bij Neptunus. Inmiddels is hij dertig jaar verdwenen, waarbij bijna iedereen er van uitgaat dat de man overleden is. Dan wordt de aarde (en alles wat tussen Neptunus en de Aarde inzit) geteisterd door enorme energiegolven. Allesvernietigende stoten energie maken het leven gevaarlijk en bijna onmogelijk. De ruimtevaartorganisatie denkt te weten wie daar achter zit: de oude McBride is doorgedraaid en vuurt energie op de aarde af! En er is maar een persoon die misschien tot hem kan doordringen… zijn zoon Roy.

Lange tocht vol overpeinzingen

Roy heeft een goede loopbaan opgebouwd als astronaut en soldaat. Als majoor heeft hij zijn strepen verdient en hij wordt dan ook vol vertrouwen ingezet op het project. Gaandeweg ontdekt deze rots in de branding echter dat hij meer gevoelens heeft voor zijn vader dan hij in eerste instantie wil toegeven… en ontdekt hij bovendien dat er vuile spelletjes worden gespeeld, die zowel zijn leven als dat van zijn vader op het spel zetten. Kan het zijn dat zijn vader nog leeft? Waarom heeft hij de aanval op aarde geopend en zal het Roy lukken om hem heelhuids naar Aarde te krijgen?

Ga direct naar Ad Astra op BOL.com.


Recensie over Ad Astra

Ad Astra is een spannende film, met een paar actiemomenten. Dat zijn echter niet de scenes die indruk maken, maar juist de stille en bedachtzame scenes laten je nadenken over het leven en familie. Het is een bijna filosofische film geworden, die zich afspeelt in de ruimte. Het gaat over ambitie, vastberadenheid, carriere, familie, eenzaamheid en berusting in je huidige situatie. De manier waarop alles in beeld is gebracht is buitengewoon indrukwekkend, hoewel er sommige delen niet geheel geloofwaardig zijn.

Score: 8


Informatie

Titel: Ad Astra
Uitgever: 20th century fox
Tijdsduur: 120 minuten
Genre: science fiction.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.