logo-liggend-wit-donkerblauw

Activiteitenboeken en doeboeken voor jong en oud

De zomervakantie is weer in aantocht. Tijd om lekker niks te doen… wat soms vervalt in keihard vervelen. Wil jij daar vast een stokje voor steken? Met deze activiteitenboeken heb je altijd iets achter de hand. Zak dus lekker onderuit in je hangmat met standaard en geniet van de zomer!


Doe elke dag iets om je brein te trainen

Doe elke dag iets om je brein te trainen

Dit is een leuk en compact boekje voor de mensen die even aan zichzelf willen sleutelen. En ja, het is de bedoeling dat je iedere dat maar één activiteit doet, maar zolang er niemand van de uitgeverij in de buurt is, mag je ook best een paar extra oefeningen of activiteiten doen hoor! Het boekje staat bomvol weetjes en feitjes, maar ook met leuke, grappige en interessante citaten uit alle hoeken van de wereld. Aan de hand van die kennis en wijsheid wordt er ook telkens iets van jouw gevraagd. Soms is dat het bijhouden van ‘gezond breinvoedsel’ tot het samenvatten van een ‘slim gesprek’ dat je die dag hebt gevoerd. Ook ga je aan de slag met woorden waar je slimmer van klinkt, manieren om te denken door juist het tegenovergestelde vast te houden of om te kijken of je iets heel alledaags ook op andere manieren kunt doen. Leuke bezigheden dus, die je zo maar tussen de dagelijkse beslommeringen kunt doorvoeren. Het boekje is compact en tamelijk dik, waardoor het niet zo vijn openligt – en dat is wel een minpuntje. Door het compacte formaat en het creatieve lettertypegebruik is niet alle tekst even groot en duidelijk leesbaar.

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Uitgeverij Mus, 368 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789045326535. Prijs: 14.95 euro.

Ga direct naar Doe elke dag iets om je brein te trainen op BOL.com.

Doeboek voor volwassenen

Doeboek voor volwassenen

Dit kleurrijke boek (vooral de cover springt op je af dankzij de fluorescerend roze tekst) is een leuk doeboek voor volwassenen met een keur aan activiteiten. Je vind er doolhoven, kruiswoordpuzzels en zoekplaatjes, maar de makers van het Doeboek voor volwassenen scheppen er een zichtbaar genoegen in om je geheugen te prikkelen op allerlei manieren. Waar denk je aan bij het zien van de plaatjes op de pagina’s welke namen horen bij elkaar en welke steden, namen of gebeurtenissen horen er bij de cryptische omschrijvingen? Het is veel leeswerk waar het hier op neerkomt, een beetje meligheid, maar vooral veel terugdenken aan (lang) vervlogen tijden – al was het maar aan die aardrijkskundelessen op de basisschool! Het boek is aan de binnenkant verrassend ingetogen en subtiel vormgegeven, wat absoluut niet past bij de buitenkant. Kritiekpunten voor dit doeboek zijn vooral de compacte schrijfruimte en de kleine letters. Niet alle volwassenen hebben meer het jeugdige gezichtsvermogen! 😉 De opdrachten zijn wel origineel en hoewel het veel cryptische omschrijvingen zijn die bij elkaar gezocht moeten worden, vormt het toch een aantrekkelijk geheel.

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Blackie Books, 96 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789045326924. Prijs: 17.50 euro.

Ga direct naar Doeboek voor volwassenen op BOL.com.

Cemi Doeboek

Cemi Doeboek

Vanuit Vlaanderen ken je misschien het vloggersduo Cemi, dat bestaat uit Celine Dept en Michiel Callebaut. Op hun vlogs (te zien op YouTube en TikTok) houden ze zich vooral bezig met dansjes, liedjes, trending content en meer. In het Cemi Doeboek gooien ze het over een andere boeg en laten ze jou actief bezig gaan met van alles en nog wat. In het boek staan vrij veel zoekplaten, met foto’s en tekeningen van ons illustere duo. Ook wordt er regelmatig de koppeling gelegd naar eerdere YouTubefilmpjes en uitdagingen die ze hebben gedaan (wat logisch is, voor een fanboek als dit). Als pauzemomentje lees je regelmatig fun facts over het duo. Het diverse karakter van dit doe-boek is echt een leuke twist. Het heeft voor ieer wat wils. Grote kans dat je eerst de leukste dingen uit het boek uitprobeert, maar de andere tips, trucs en opdrachten zul je ook zeker niet willen overslaan.

Score: 8

Auteur:
Uitgever: Horizon, 96 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789464102574. Prijs: 9.95 euro.

Ga direct naar Cemi Doeboek op BOL.com.

Het grote vakantie doeboek voor uitgebluste ouders

Het grote vakantie doeboek voor uitgebluste ouders

Als ouders heb je het ook niet altijd makkelijk. De hele tijd achter je kinderen aanrennen, zorgen dat ze niet stukgaan en dan ook nog zorgen voor gezond eten, leuke activiteiten en een strakke planning, met genoeg marge voor uitloop. Veel ouders zijn toe aan vakantie na hun vakantie! Wil je het eens anders aanpakken en zelf tijd inplannen voor leuke activiteiten? Dan kun je eens kijken naar Het Grote Vakantie Doeboek voor Uitgebluste Ouders. Het bevat heel wat ‘momentjes voor jezelf’, in de vorm van puzzels, columns en ervaringen van verschillende bekende Nederlanders… die allemaal eens een heel stomme vakantie hebben meegemaakt. Want: leedvermaak is het beste vermaak, toch?

Daarnaast bevat het boek ook leuke tips en activiteiten, van smakelijke recepten van over de hele wereld tot grappige dingen die je met je kinderen (of met elkaar) kunt doen. De foto’s van de schrijvers kleden het boekje aan, ze proberen er echt op hun meest troosteloos uit te zien. En dat lukt bijzonder goed, zo te zien. De verplichte nummertjes zoals de barbecue-anekdotes wisselen zich af met reservevelletjes wc-papier (zelf uitknippen) en standaard zinnen die je kunt delen met je vrienden en familie over jullie vakantie-ervaringen. Super makkelijk, maar vaak wel een tikje flauw.

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Nijgh en van Ditmar, 159 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789038811949. Prijs: 20 euro.

Ga direct naar Het grote vakantie doeboek voor uitgebluste ouders op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.