logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Activiteiten Meivakantie? Kinderen zijn hier gek op!

Wie houdt er niet van de lente? De donkere winterdagen zijn achter de rug en alle bloemen en planten staan weer in bloei. De frisse lentegeur brengt herinneringen terug aan de wandelingen in het park en het buitenspelen tot de avond valt. Schud de winterblues van je af en probeer een van deze leuke activiteiten in de meivakantie. Van tuinieren tot dagjes weg; je vindt vast en zeker iets geweldigs jou en je kinderen.

Tuinieren met je kind

Zaadjes planten is een geweldige manier voor kinderen om alles over planten te leren. Dit is ook erg leuk om te proberen met groenten en kruiden, die verkrijgbaar zijn als kleine plantjes, klaar om direct te planten. Het enige wat je kind hoeft te doen is een gat in de grond of compost te graven, de bloem (of groente of kruid) erin te doen en de grond stevig rondom de plant te stampen.

Groenten en fruit die groenten die kinderen makkelijk kunnen laten groeien:

  • tomaten
  • komkommer
  • wortel
  • watermeloen

Dagje weg naar pluktuin

In de pluktuin kun je bloemen plukken, vers vanaf het land. Je vindt er verschillende bloemen zoals tulpen, narcissen en hyacinten. Samen met je kinderen pluk je een eigen vaasje bij elkaar met de mooiste variatie aan bloemen en kleuren. Het is ontzettend leuk om er een dagje uit van te maken en te fietsen tussen de velden, fotocamera of mobiel in de aanslag en lekker genieten van het voorjaarszonnetje. Dit levert ongetwijfeld geweldige foto’s op waar je lang van kunt nagenieten.

Dagje naar Archeon

Een dagje zwerven met de kinderen door de prehistorie; het is leerzaam en vermakelijk! Voor kinderen is er van alles te doen, zoals vlotvaren, fibula’s maken (Romeinse sluitspeld), optreden met Romeinse soldaten, boogschieten en kalligraferen. Na de Romeinse offerceremonie is er een Gladiatorengevecht in de Arena, die je een keer gezien moet hebben. Neem een tas met lekkere broodjes en drankjes mee, dan hoeft dit uitje niet duur te zijn. Met de NapPas krijg je korting op Archeon en nog 300 x korting dagje uit.

Kinderboerderij met jonge lammetjes en geitjes

Bezoek samen met je kinderen de kinderboerderij als de jonge dieren zijn geboren. Wat is er leuker dan pasgeboren lammetjes en geitjes aaien? Sommige kinderboerderijen bieden de mogelijkheid om een flesje melk te geven aan kleine geitjes.

Met bovenstaande tips heb je een leuk dagje uit in handen met je kinderen in de meivakantie, waar je geen absoluut geen spijt van zult van krijgen! 😉

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.